Adamclisi, cetatea pe care niciun turist nu ar trebui să o rateze

332
Adamclisi, cetatea pe care niciun turist nu ar trebui să o rateze - adamclisi-1438612664.jpg

Articole recomandate

Turiștii aflați pe litoral care vor să evadeze o zi din brațele nisipului și a mării pot alege să viziteze unul dintre cele mai importante obiective istorice din țară - cetatea Adamcilisi și monumentul Tropaeum Traiani.


Aflate în inima Dobrogei, la doar 40 de minute de mers cu mașina de Constanța, cele două obiective reprezintă mărturie unuia dintre cele mai interesante capitole ale nașterii poporului român pe aceste meleaguri. 


Cetatea de la Adamclisi era, de fapt, un oraș și se numea Tropaeum Traiani. Trecerea vremii și-a pus, însă, amprenta asupra sa, ajungând să fie ascunsă sub pământ. Când turcii au descoperit-o, i-au dat un nume pe limba lor: Adam Clisi (Biserica Omului). 
După lupte foarte grele cu dacii, în urma cărora a pierdut mulți oameni, Traian a ridicat monumentul triumfal devenit faimos, Tropaeum Traiani, în cinstea soldaților romani căzuți pe câmpul de bătălie. 


Restaurat în întregime în anii ’70, monumentul se aseamănă foarte bine Columnei lui Traian de la Roma, istoricii presupunând că ele au fost realizate de același arhitect - Apolodor din Damasc.


Considerat "cronica în piatră" a identității poporului roman, monumentul de la Adamclisi rămâne una dintre cele mai importante mărturii ale istoriei neamului românesc ce dăinuie peste veacuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 02 August 2015
Stire din Diverse : Suveniruri de la mare
Duminică, 02 August 2015
Stire din Diverse : Plajă, soare și… bowling!
Pagina a fost generata in 2.2026 secunde