Sute de letoni protestează. NU VOR MIGRANȚI SUB NICIO FORMĂ!

283
1
Sute de letoni protestează. NU VOR MIGRANȚI SUB NICIO FORMĂ! - hepta2121658-1442992615.jpg

Articole recomandate

Mai multe sute de letoni au manifestat la Riga pentru a protesta față de decizia Letoniei de a primi 776 de refugiați, luată la reuniunea miniștrilor europeni de interne, la Bruxelles, cu privire la repartizarea a 120.000 de persoane în Uniunea Europeană, relatează AFP.


Aproximativ 500 de adversari ai primirii de migranți, potrivit poliției, au cerut demisia guvernului și l-au comparat pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu dictatorul nazist Adolf Hitler.

Manifestanții, printre care membri ai Alianței Naționale — un partid de dreapta naționalist, membru al coaliției guvernamentale la putere—, au purtat pancarte pe care se putea citi: "Nu imigranților" și "Țările baltice sunt ale noastre".

"Refugiații nu sunt victime, majoritatea lor vin aici pentru bani", a declarat unul dintre manifestanți, Pols Vaivods, exprimându-și admirația pentru Ungaria și premierul Viktor Orban, care a blocat granița ungară în fața balului de migranți.

"Nu este rasism. Suntem împotriva primirii de migranți, putem să îi ajutăm altfel, de exemplu, trimițându-le ajutoare medicale", a declarat un alt manifestant, Ainis Pogris.

Letonia s-a opus, împreună cu alte țări din Europa de Est, printre care Polonia, Republica Cehă, Ungaria și Slovacia, acestui mecanism de solidaritate între europeni în fața unei crize a imigranților fără precedent, scrie Agerpres.


Comentează știrea

ismail /erdin
23 septembrie 2015
si romania !

Daca traian basescu ar mai fi romania nar arcepta cu pistolul la creier pentru primirea refugiatilor .dar iohanis presedinte nou e condus de agela merkel nu e patriot e tot emigrant ! Antrebarea e ce se va antampla an 4 ani an mandat vom fi gandutii sub comansa ue...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5099 secunde