Primele arestări, după moartea băiețelului sirian Aylan

380
Primele arestări, după moartea băiețelului sirian Aylan - siria18143322110068861500-1441435036.jpg

Articole recomandate

Justiția turcă a inculpat și băgat la închisoare vineri patru presupuse călăuze de naționalitate siriană după naufragiul ce a provocat moartea a doisprezece migranți plecați spre Grecia, inclusiv a micuțului Aylan care a emoționat întreaga lume, a raportat presa locală, relatează AFP.


Cele patru persoane, cu vârste între 30 și 41 de ani, au fost acuzate oficial de un tribunal din stațiunea turcă Bodrum (sud-vest) de omor involuntar și "trafic de imigranți" și plasate în detenție până la proces, a precizat cotidianul Hurriyet.

Doisprezece refugiați sirieni au murit în noaptea de marți spre miercuri în largul localității Bodrum în timp ce încercau să ajungă în insula grecească Kos.

Printre ei se afla Aylan Kurdi, un copil sirian de 3 ani. Imaginea corpului său adus de valuri pe o plajă, difuzată pe rețelele sociale și de presă, a făcut înconjurul lumii și a stârnit un val de emoție și indignare.

Aylan, fratele său Ghaleb, 5 ani, și mama sa Rihanna au fost înmormântați vineri în orașul kurd Kobani din nordul Siriei, pe care l-au părăsit pentru a se refugia în Turcia după ultima ofensiva a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în iunie, amintește France Presse, citată de Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3523 secunde