"Germania poate face față refugiaților, fără a crește taxele"

254

Articole recomandate

Germania poate face față unui aflux record de refugiați și migranți în acest an fără a crește taxele și fără a-și periclita obiectivul de a avea un buget echilibrat, a declarat cancelarul Angela Merkel într-un interviu publicat de mai multe ziare locale sâmbătă, relatează Reuters.


Cu legi relativ liberale în materie de azil și beneficii generoase, Germania este cel mai mare recipient al UE de persoane ce fug de război din Orientul Mijlociu și migranți economici din sud-estul Europei.

Un record de 104.460 de solicitanți de azil au intrat în cea mai mare economie a Europei

în august și țara se așteaptă la aproximativ 800.000 de refugiați și migranți în acest an — de patru ori nivelul anului trecut, notează Reuters.

În lumina acestui aflux, guvernul intenționează să introducă un buget suplimentar pentru a elibera fonduri destinate refugiaților și ajuta orașele din prima linie, care deja se luptă să plătească pentru cazare și asistență medicală pentru noii veniți.

"Nu vom mări taxele. Avem de asemenea obiectivul unui buget echilibrat fără a face noi datorii", a declarat Merkel în interviul publicat de mai multe ziare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2685 secunde