Ban Ki-moon cere Europei "să facă mai mult" pentru refugiați

148
Ban Ki-moon cere Europei

Articole recomandate

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, le-a cerut țărilor europene "să facă mai mult" pentru sutele de mii de migranți și refugiați care se îndreaptă spre Europa, relatează AFP.


"Cer cu insistență Europei să facă mai mult", a declarat Ban Ki-moon în deschiderea sesiunii anuale a Adunării generale a ONU.

Recunoscând că criza migrației din Europa suscită "pasiuni puternice", el a afirmat în fața reprezentanților celor 193 de țări membre ale Adunării că răspunsul la această criză trebuie să fie ghidat "de legile internaționale, de drepturile omului și de compasiune".

În contextul acestui fenomen, soluția "nu este construirea de ziduri" — cum face de exemplu Ungaria — ci abordarea cauzelor acestui exod, precum războaiele și persecuțiile religioase, a subliniat secretarul general al ONU.

"O sută de milioane de persoane din lume au nevoie de asistență umanitară imediată" și 60 de milioane sunt strămutați sau refugiați, a adăugat el. "Niciodată oamenii nu au fost într-o asemenea măsură strămutați" pentru a fugi de conflicte, catastrofe sau foamete. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5912 secunde