Vrei să muncești în străinătate? Germania și Olanda te așteaptă

575
Vrei să muncești în străinătate? Germania și Olanda te așteaptă - joburi-1477232061.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii aflați în căutarea unui job sau cei care nu au reușit să-și găsească unul la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au la dis-poziție, prin intermediul rețelei Eures, un număr de 1.394 de oferte în străinătate. 


Potrivit declarațiilor reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), ofertele sunt care mai de care mai tentante. Astfel, în Germania, un mecanic industrial va fi plătit cu 2.200 de euro pe lună, în timp ce un instalator își va putea negocia salariul, în funcție de calificare și experiență. În Olanda, un ajutor de bucătar va primi între 1.550 euro și 1.800 euro, iar un dezvoltator JAVA va primi 5.000 de euro. 


Pentru alții, în schimb, salariile oferite sunt conform contractelor colective de muncă în domeniu. Astfel, un asistent medical în Ger-mania va încasa de la angajator 10 euro pe oră, înainte de recunoașterea diplomei, iar după aceea, va primi 13 euro pe oră. În Italia, același specialist va primi 12 lire pe oră, pe când un șofer profesionist de camion va încasa lunar 1.100 de euro, în Cehia. 


Cel mai prost remunerate sunt joburile din Slovacia, acolo unde un infirmier ia minim 500 de euro și maxim 650 euro pe lună, un muncitor în prelucrarea lemnului fiind recom-pensat cam cu aceiași bani. 


Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul AJOFM, unde consilierul EURES îi poate îndruma. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.51 secunde