Agențiile de turism amenință:

"Vom bloca transporturile ocazionale cu autocarul!"

574
Asociația Națională a Agențiilor de Turism anunță că respinge modificările propuse de Ministerul Transporturilor în cazul legislației referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere și a activităților conexe acestora, pe care le consideră "aberante". 


Potrivit reprezentanților ANAT, aceste prevederi noi "cresc semnificativ povara administrativă pentru operatorii de transporturi turistice cu autocare, contrar tendințelor europene de liberalizare a pieței, cât și a agendei actualului Guvern de debirocratizare a aparatului public". 


Astfel, ANAT se declară împotriva introducerii obligației completării foilor de parcurs în dublu exemplar de către operatorul de transport rutier pentru fiecare călătorie, înainte de raportarea acesteia, ba chiar solicită eliminarea foilor de parcurs. De asemenea, consideră inutilă obligația ca, pe tot parcursul călătoriei, în cazul transportului ocazional, componența grupului să rămână aceeași.
"În situația în care turiștii se îmbarcă din mai multe locuri, cu aceeași destinație, și fără a fi debarcați pe parcurs, caracterul transportului este tot ocazional și nu regulat, întrucât aceștia sunt doar îmbarcați, nu și debarcați pentru ca transportul să devină unul regulat de persoane", susțin repre-zentanții ANAT. 


ANAT cere reguli, nu haos! 


Mai mult decât atât, transportatorii din turism nu vor introducerea obligației completării cu 24 de ore înainte de începerea călătoriei a formularului electronic disponibil pe pagina Autorității Rutiere Române cu datele de identificare ale turiștilor și solicită renunțarea la o astfel de raportare în cazul curselor ocazionale. 


"Datele de identificare ale turiștilor nu sunt cunoscute în toate cazurile, în același timp, potrivit legislației în vigoare, datele personale sunt confidențiale", anunță ANAT. 


Astfel, ANAT solicită Ministerului Transporturilor liberalizarea transportului rutier național de persoane din România prin reguli și nu prin haos, urmând modelul statelor europene care și-au liberalizat piața națională de transport rutier de persoane, ca de exemplu Marea Britanie, Suedia, Germania, Franța, Italia, dar și completarea legislației românești cu prevederi clare de aplicare a Regulamentului 1370/2007 privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători. 


"În cazul aprobării actului normativ în forma aflată pe site-ul ministerului, ANAT consideră că vom asista la blocarea transporturilor ocazionale de persoane la nivel național", anunță Alin Burcea, președintele ANAT. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4774 secunde