Vlad Voiculescu: Pentru igienă ar trebui închise majoritatea spitalelor

163
Vlad Voiculescu: Pentru igienă ar trebui închise majoritatea spitalelor - vladvoiculescu28321600-1476369231.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că pentru igiena din spitale ar trebui închise majoritatea unităților sanitare, iar în această situație s-a ajuns pentru că ani de zile nu au fost respectate regulile în sistemul sanitar.

Vlad Voiculescu a atenționat că sistemul sanitar o mare problemă, întrucât nu sunt respectate regulile și legile, iar pentru această situație de ani de zile nu există un control, potrivit news.ro.

"Regulile în sistemul sanitar, ca și în societatea românească, nu au fost respectate pentru multă vreme. Dacă vii acum și te uiți cum ar trebui să arate lucrurile chiar aplicând regulile care există - și aș da exemplu igiena în spitale, pentru care ar trebui închise majoritatea spitalelor - ai vedea că nu poate fi aplicat nimic. Faptul că regulile nu au fost respectate și respectarea lor nu a fost controlată pentru ani de zile ne-a adus în această situație în care, practic, aproape orice măsură care are un impact pare ca o măsură cumva total scoasă din context", a declarat ministrul Vlad Voiculescu, la conferința cu tema "Viitorul sistemului de sănătate din România".

Ministrul a mai spus că sunt încă multe lucruri de făcut în sistem, de aceea va rămâne până la ultima zi de mandat.

"Mai sunt multe lucruri în plan. Acesta este și motivul pentru care nu o să plec de la minister până în ultima zi. Sunt măsuri de transparență care nu au fost niciodată aplicate, nu numai în sistemul sanitar, aș îndrăzni să spun în majoritatea autorităților publice centrale. Vorbim de transparența contractelor publice, vorbim de achiziții, vorbim de sponsorizări și tot ce cuprinde", a adăugat ministrul Sănătății, citat de romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7084 secunde