Vijelii și inundații la Constanța. A plouat într-o zi cât pentru o lună

961

Articole de la același autor

O furtună și o ploaie torențială de mai puțin de o oră a fost suficientă pentru ca să paralizeze toată Constanța, luni dimineață. Urgia a pornit în jurul orei 6 și a plouat în 55 de minute cât pentru toată luna. Aversele au fost însoțite de fulgere și tunete, dar și de un vânt puternic, care a pus la pământ acoperișuri, stâlpi de electricitate și zeci de copaci. Numai șansa a făcut ca bilanțul să nu numere și victime, ci doar pagube materiale, mai ales că la acea oră mulți constănțeni deja se îndreptau spre școli și locurile de muncă.


Unii nici nu au putut să iasă din scara blocului, pentru că apa trecea de ge-nunchi, alții și-au găsit mașinile distruse de crengile căzute din copaci sau pline de apă, dar cei mai mulți au rămas blocați minute în șir în trafic, cea mai mare parte a arterelor principale din municipiu fiind inundate. Dispeceratul RAJA a primit peste 40 de apeluri din diferite zone ale municipiului. 26 de echipaje au intervenit pentru degajarea apei în Constanța și 21 în Medgidia și Cernavodă.


De asemenea, mai multe vidanje au tras apa și noroiul din intersecțiile din Constanța. Echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" au intervenit pentru degajarea copacilor căzuți, dintre care trei pe autoturisme. Pe strada Baba Novac, pe bulevardul 1 Mai, la Grădinița nr. 33, pompierii au ajutat la evacuarea apei din gospodării și subsoluri. 


Probleme foarte mari a creat și vântul puternic, acoperișul blocului S de pe strada Mangaliei fiind pur și simplu spul-berat. Patru echipe de intervenție ale Serviciului de Spații Verzi, fiecare formată din șase oameni, alpiniști și țapinari, au intervenit pentru a îndepărta de pe caro-sabil copacii căzuți, dar și resturile rămase de la tăierea lor. Și în cursul zilei de astăzi, angajații de la Spații Verzi vor răspunde solicitărilor venite de la constănțeni pentru ridicarea crengilor de pe carosabil și de pe marginea drumurilor. 


Cursuri oprite la Cumpăna
Din cauza ploilor abundente, cadrele didactice navetiste nu au putut ajunge la școala din Cumpăna. Și pentru că era și curentul oprit, conducerea Liceului Tehnologic "Nicolae Du-mitrescu" a decis să sus-pende cursurile pe tot parcursul zilei, urmând ca acestea să fie recuperate ulterior.


Vești proaste de la meteorologi
Meteorologii anunță vreme urâtă și astăzi, cu cod galben de ploi însemnate cantitativ până diseară, în jurul orei 21. Potrivit specialiștilor, se vor acumula cantități de apă ce vor depăși frecvent 20-25 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 40-50 de litri pe metru pătrat. Este posibil ca aversele să fie însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină.


Mai mult decât atât, temperaturile scad semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marți și miercuri, vremea devine rece pentru această dată în toată țara. Astăzi, la Constanța, cerul este înnorat și vântul suflă cu putere, dinspre nord-vest. Maxima termică va atinge doar 17 grade Celsius. Peste noapte se va mai însenina, dar va fi foarte rece. Termometrele vor indica minimum 11 grade.


Mâine, va fi parțial înnorat și valorile termice se vor încadra între 12 și 18 grade. Este posibil să mai plouă în cursul nopții. Joi se mai încălzește puțin, până pe la 19 grade, iar de vineri va fi vreme însorită și vom avea din nou 22-23 de grade Celsius.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end, la Constanța
Miercuri, 14 Septembrie 2016
Stire din Social : Vremea se mai răcește, la malul mării
Pagina a fost generata in 0.7316 secunde