Viitorul elevilor picați la Bac: chelneri, paznici sau vânzători. Doar 1 din 10 și-ar găsi job în această vară

445
Viitorul elevilor picați la Bac: chelneri, paznici sau vânzători. Doar 1 din 10 și-ar găsi job în această vară - someri-1310364773.jpg

Deși au avut speranțe mari în recorectarea lucrărilor, avand în vedere că peste 80.000 de elevi au depus contestații, numărul absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat nu s-a mărit considerabil în urma rezolvării contestațiilor. Astfel, rata de promovare a rămas sub 50%, iar numărul de elevi care nu au reușit să treacă "examenul maturității" depășește 100.000. Luând în considerare numărul de locuri de muncă vacante din această perioadă, mai puțin de un elev din 10 ar reuși să se angajeze pe un job fără studii superioare.

În acest an avem de-a face cu un paradox pe piața muncii. Dacă în anii anteriori o generație întreagă de absolvenți de facultate nu avea unde să se angajeze pe o piața a muncii care nu crea suficiente locuri de muncă pentru câți absolvenți ieșeau de pe băncile școlii, în 2011 situația s-a schimbat - este nevoie de joburi pentru absolvenți de liceu fără diploma de bacalaureat.

Dacă luam în considerare ca mai mult de 100.000 de elevi au picat bacalaureatul și nu se pot înscrie la facultate și dacă aceștia și-ar căuta un loc de muncă imediat, ar avea de așteptat mult și bine. 

Oferta de joburi vacante pe care angajatorii au înregistrat-o în aceasta săptămâna la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) nu depășește 10.000 de locuri de muncă, din care puțin peste 9.000 se adresează absolvenților de studii medii sau muncitorilor necalificați.

Citește mai departe pe incont.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1035 secunde