Video VIDEO. MĂMICI, ATENȚIE! Serialul de desene animate care poate duce chiar și la simptome de autism

7799
1
VIDEO. MĂMICI, ATENȚIE! Serialul de desene animate care poate duce chiar și la simptome de autism - deseneanimatecopii-1488525553.jpg

Articole recomandate

Părinții știu deja că multe desene animate nu-s deloc potrivite pentru copiii lor, însă acum există și studii care dovedesc faptul că unele sunt cu adevărat periculoase.

Potrivit unor experți, psihologi de la Universitatea Harvard, Peppa Pig, un desen animat care rulează și în România, poate avea efecte extrem de negative, putând chiar să ducă la simptome și comportamente din spectrul autist. Chiar dacă autismul este genetic, comportamente și simptome pot fi dobândite. Ele dispar însă atunci când factorul declanșator este eliminat în timp util.

În ciuda faptului că desenul are mare succes, specialiștii avertizeză că efectele lui pot fi dezastruoase. Mai mult, există și numeroase materiale promoțioanele, tricouri și jucării cu acest personaj de desene animate.


Peppa Pig este extrem de obraznic, niciodată politicos, se bucură de răul făcut, iar părinții îi permit chiar să ucidă fără să existe consecințe. Experții spun că acest comportament și multe altele de genul pot avea consecințe grave.

Iată ce le-a atras atenția celor de la Harvard la comportamentul lui Peppa Pig:

Sindromul Superiorității

Comportament nepotrivit și nepoliticos

Nepăsarea față de opiniile altora

Competitivitatea dusă la extrem și lipsa de acceptare a înfrângerii

Intoleranță

Lispă de respect

Aroganță

Egoism


Dincolo de studii, sunt foarte mulți părinți care susțin că micuții lor copiază comportamentul personajelor Peppa Pig și George, motiv pentru care au și decis să le interzică copiilor să se uite la el.

Specialiștii susțin că sunt foarte multe desene animate care au consecințe negative asupra psihicului copiilor, nu doar Peppa Pig. Cea mai mare atenție ar trebui s-o acordăm copiilor de până în 3 ani, perioadă în care se desfășoară cea mai importantă etapă a dezvoltării creierului. Tot ce văd în această perioadă la tv îi influențează pentru restul vieții.


sursa: www.baby.unica.ro


Comentează știrea

Alina
4 martie 2017
Fals

Stire falsa, studiul nu exista in realitate... http://www.snopes.com/peppa-pig-causes-autism/

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9888 secunde