Viața muncitorilor, în pericol iminent. Patronii nu le dau echipamente de protecție

197
1
Viața muncitorilor, în pericol iminent. Patronii nu le dau echipamente de protecție - constructii-1481821633.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța au verificat, în ultimele luni, 129 de angajatori din domeniul construcțiilor, cu un număr total de 2.465 de lucrători. Acțiunile de control au avut loc în cadrul campaniei naționale de combatere a riscurilor de căderi de la înălțime și surpări de maluri pe șantierele fixe și mobile și s-au încheiat cu aplicarea a 48 de amenzi, în valoare totală de 189.000 lei, dar și aplicarea a 290 avertismente. În același timp, au fost constatate 338 de deficiențe.

Cele mai frecvente deficiențe întâlnite de inspectorii de muncă se referă la gestionarea necorespunzătoare de către angajatori a modului de acordare a echipamentului individual de protecție și/sau utilizarea necorespunzătoare a acestuia de către lucrător. Apoi, foarte mulți patroni nu și-au instruit corespunzător angajații în domeniul securității și sănătății în muncă și nu i-au trimis mereu la examinări medicale. Totodată, reprezentanții firmelor de construcții nu le-au dat întotdeauna salariaților echipamente de muncă potrivite, pentru a împiedica în acest fel căderile de la înălțime.

Potrivit inspectorului șef al ITM, Eugen Bola, obiectivele generale ale campaniei au fost creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor din domeniul construcțiilor, în ceea ce privește respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă.

De asemenea, s-a urmărit încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaților și a angajatorilor în diminuarea consecințelor sociale și economice negative, care derivă din nerespectarea prevederilor legale menționate de către angajatorii din domeniul construcțiilor, dar și promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate. 

Comentează știrea

cta
16 decembrie 2016
itm

inspectorii ITM, impreuna cu inspectia de stat in constructii, sunt bine veniti pe Strada Avram Iancu 57, este o constructie ilegala in derulare, muncitorii arata dubios, la cateva zile apar figuri noi, in mod cert, nu sunt angajati legal mare parte din ei... nu au panou exterior cu datele constructiei, absolut nimic.... ii intreaba cineva de sanatate?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1363 secunde