Viață de coșmar! Înfometați și trimiși să cerșească

618
4
Viață de coșmar!  Înfometați și trimiși să cerșească - viatadecosmar-1435942548.jpg

Articole de la același autor

Milioane de familii trăiesc la limita subzistenței, iar copiii acestora suferă de foame sau ajung să fie neglijați de proprii părinți. Cresc în condiții mizere și nu ajung niciodată să fie încadrați într-o formă de învățământ.

Aproape 4,8 milioane de români, între care 1,4 milioane de copii, sunt afectați de sărăcie, potrivit unui raport al Colegiului Național al Asistenților Sociali din România - CNASR. Unul din doi copii din mediul rural, respectiv unul din trei copii la nivel național trăiește în sărăcie. De asemenea, unul din trei tineri cu vârsta între 18 și 24 de ani trăiește în sărăcie.

Din totalul de 421 de sesizări înregistrate de DGASPC Constanța privind situații/cazuri de abuz, neglijare, exploatare a copilului, 56 de cazuri de neglijență au fost deja confirmate de specialiști, 8 cazuri au fost înregistrate prin Telefonul copilului, 150 depistate prin anchete sociale, 165 efectuate de persoane fizice și 8 autosesizări ale instituției.

"În 374 de familii din județul Constanța, instituția noastră a înregistrat cazuri de abuz, neglijare și exploatare de la 1 ianuarie și până în prezent. Dintre acestea, 189 de cazuri sunt în mediul urban și 185 în mediul rural. Numărul de copii rămași în familie care beneficiază de servicii de asistență socială este de 67, iar pentru 298 de copii, directorul DGASPC a dispus plasamentul în regim de urgență. În cazul altor 9 copii, instanța a decis plasamentul în regim de urgență.

În ceea ce privește distribuția pe sexe, avem 202 băieți și 172 de fete, cu vârste cuprinse între 1 și 18 ani. Numărul cel mai mare îl înregistrează copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, urmați de alți 67 de micuți cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani", a precizat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța.

Copiii au nevoie de consiliere psihologică

Având în vedere situația materială precară și faptul că nu pot merge la școală, reprezentanții instituției au decis consilierea psihologică a 321 de copii și consilierea juridică, dar și asistență socială pentru alți 257 de copii, prove-nind din familii foarte sărace.

Pe lângă situația acestor copii fără viitor, datele statistice relevă și dramele copiilor ajunși în stradă, care trăiesc din mila oamenilor sau din cerșit.

"33 de copii trăiesc în stradă fără familie și 6 muncesc pe stradă și se reîntorc seara în familie. Un număr de 17 dintre ei beneficiază de adăpost de zi și de noapte și 3 sunt primiți în centrele de zi din oraș. 25 dintre ei sunt băieți și 8 fete. Cât privește distribuția copiilor străzii pe grupe de vârstă, avem un caz sub un an, două cazuri cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, șase cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani, zece copii între 10 și 13 ani și 22 de copii adolescenți între 14 și 17 ani", a completat Roxana Onea.

În plus, 33 la sută dintre copiii cu vârsta între 0 și 6 ani suferă de privare materială severă, adică de peste trei ori mai mulți decât media celorlalte 27 de state UE, privare materială însemnând că familiile din care provin nu își permit să mănânce carne în mod regulat, să plătească întreținerea sau chiria, să aibă mașină de spălat sau televizor.

Comentează știrea

gogu
4 iulie 2015
Sistem sud american

Daca nu ar fi furat altii atit nu s-ar fi ajuns aici ,dar si lumea e proasta ca I-a votat pe aceiasi hoti mereu in loc sa iasa in strada si sa puna mina pe par.Sistemul a fost si este conceput ca resursele tarii sa se duca numai intr-o parte a populatiei indifferent de munca si ocupatie iar sistemul represiv este bine organizat(SRI-ul mai ales) ca sa apere patura privilegiata in caz de nevoie.Justitia asemeni lucreaza numai in parte iar cind aresteaza ciocoi ptr show-uri mediatice are grija sa-i elibereze in scurt timp si cu averile nealterate ca sa poata cotiza in continuare tot spre acelasi system corrupt de justitie si organelle repressive.Europa nu ne poate ajuta deorece sistemul s-a ticalosit si la ei.

catalin
4 iulie 2015

Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email [email protected]

Aykut
4 iulie 2015
OFERTA !!!

Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Florin
5 iulie 2015
Garantia seriozitatii!

Un sistem testat pentru a castiga bani! Este cazul sa incetezi sa mai cauti alte oferte nesigure si neserioase! Acum si aici ai gasit exact ceea ce iti trebuie: un sistem testat, sigur, simplu si eficient prin care si tu sa castigi bani in timpul liber. Te astept sa ceri mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5685 secunde