Vești bune pentru constănțeni! Se reia programul Casa Verde

569
Vești bune pentru constănțeni! Se reia programul Casa Verde - fotofondcasaverde-1475773851.jpg
Începând de luni, 10 octombrie, constănțenii care vor să-și pună sisteme moderne de încălzire și de producere a apei calde își pot depune dosarele pentru a beneficia de finanțare de la stat, prin programul Casa Verde. Pentru această sesiune de finanțare, județului Constanta i-au fost alocate fonduri în valoare de 2.039.840 lei. 


"Administrația Fondului pentru Mediu a deschis o nouă sesiune de finanțare pentru programul Casa Verde pentru persoane fizice, prin care doritorii pot să schimbe sau să completeze sistemele clasice de încălzire cu unele moderne și eficiente și care utilizează energia regenerabilă. Pentru instalarea de panouri solare nepresurizate se acordă o finanțare de până la 3.000 lei, pentru instalarea de panouri solare presurizate se acordă maximum 6.000 de lei, iar pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv cele cu sistemul aer - aer, se acordă o finanțare de până la 8.000 lei", precizează directorul executiv al Agenției Județene pentru Protecția Mediului Constanța, Lavinia Monica Zaharia. 


Atenție la documente! 
Astfel, dosarele pot fi depuse până pe 24 octombrie, la sediul Agenției de Mediu, de pe strada Unirii nr. 23, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9 și 14. Atenție, dosarul este destul de stufos, așa că nu lăsați pe ultima zi pregătirea tuturor actelor necesare.


Aveți nevoie de o cerere de finanțare nerambursabilă completată prin tehno-redactare computerizată și semnată de solicitant, în original, o declarație pe propria răspundere a solicitantului, actul de identitate al solicitantului, în copie, extras de carte funciară pentru informare nu mai vechi de 30 de zile, valabil la data depunerii cererii de finanțare, care să ateste dreptul de proprietate/coproprietate al solicitantului asupra imobilului-teren și imobilului-construcție pe care se im-plementează sistemul de încălzire, în original, pentru solicitanții care dețin individual un imobil, documentul eliberat de auto-ritatea publică locală care atestă adresa imobilului, în situația în care adresa de implementare din cererea de finanțare diferă de cea din extrasul de carte funciară, în original, copia cărții funciare și extras de carte funciară individuală; pentru proprietăți comune, pot fi maximum două unități individuale trecute pe aceeași carte funciară, care adunate trebuie să fie egale cu 1 (un) întreg. 


Pentru imobilele deținute în coproprie-tate, se va depune o declarație notarială, semnată de toți coproprietarii, din care să reiasă că pentru imobilul respectiv se va depune o singură cerere de finanțare, precum și persoana solicitantă, în original. De asemenea, este nevoie de cer-tificat de atestare fiscală privind plata obligațiilor la bugetul local, emis pe numele solicitantului, valabil la data depunerii dosarului de finanțare, eliberat de către organele competente de pe raza cărora își are domiciliul solicitantul, în original, de certificat de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Minis-terului Finanțelor Publice, în termen de valabilitate la data depunerii dosarului de finanțare, în original, de certificat de cazier judiciar emis pe numele solicitantului, eliberat de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Afacerilor Interne, în termen de valabilitate la data depunerii dosarului de acceptare, în original sau copie legalizată. 


Fondul de Mediu analizează și selectează dosarele 
"Agenția pentru Protecția Mediului Constanța procedează la verificarea existenței documentelor și dacă sunt în original/copie legalizată/copie și, ulterior, înregistrează cererile de finanțare neram-bursabilă în registrul special pentru acest program, în limita bugetului alocat pe județ. Nu se pot depune modificări și completări ulterioare înregistrării la APM Constanța. Dosarele de finanțare complete, depuse personal, înregistrate se trimit în plic sigilat la Administrația Fondului pentru Mediu, urmând ca analiza și selectarea dosarelor de finanțare să fie făcute de comisia de analiză numită prin dispoziție a preșe-dintelui AFM", mai explică șeful APM Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4878 secunde