Veste bună pentru toți românii care muncesc mai mult de șase ore pe zi

835
3
Veste bună pentru toți românii care muncesc mai mult de șase ore pe zi - businesspeopleworkingtogetherist-1475683251.jpg

Articole recomandate

Angajații care lucrează mai mult de 6 ore ar putea avea pauze de masă de cel puțin 60 de minute și cantine sau săli de mese, potrivit unor proiecte de lege depus, la Senat, de deputatul PSD Andrei Valentin Sava.

"În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariații au dreptul la o pauză de masă, cu o durată de cel puțin 60 de minute, după minim 4 ore consecutive de muncă și maxim 6 ore, precum și la alte pauze de recreere a căror durată și frecvență sunt stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern", prevede proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, depus de deputatul PSD Andrei Valentin Sava, scrie romaniatv.net

Inițiatorul proiectului de lege susține în expunerea de motive că "după 6 ore de muncă, randamentul fiecărui angajat scade, iar aportul alimentar este vital pentru revigorarea organismului".

Angajatorii trebuie să fie din ce în ce mai responsabili în relația cu angajații și să se preocupe de asigurarea unor condiții sănătoase de muncă, susține inițiatorul în expunerea de motive a proiectului de lege.

"Pauza de masă este un element cheie în acest context. Pauzele au rolul de a deconecta angajatul de stres și pot contribui la o stare mai bună a angajatului și un randament mai mare", susține Sava.

Deputatul PSD propune și modificarea Codului Muncii pentru ca orice companie cu peste 100 de angajați, companiile de producție, precum și cele care presupun lucrul în medii solvente și toxice, indiferent de numărului de angajați, să fie obligate să pună la dispoziția angajaților săi, cantine, săli de mese sau chicinete pentru servirea mesei în timpul pauzei de masă, în condiții de igienă și sănătate, potrivit unui alt proiect de lege depus la Senat.



Comentează știrea

Paul
5 octombrie 2016
Orar de munca

Cei care vreti munca putina si bani castigati usor, veniti pe str poporului, sunt destui privati care angajeaza, e si un bar misto!

Costel
5 octombrie 2016
Colaborare

Business avantajos - colaborare pentru venituri banesti imediate prin munca inteligenta intr-o firmă perfect legală in Romania. Face parte din Holdingul international cu sediul in Londra, Anglia. Afacerea s-a extins rapid, -in peste 12 tari si a ajuns la peste 300 000 membri. In esenta -este o Colaborare directă cu parteneri comerciali autohtoni. Consumul este motorul economiei de piață și calea realizării/prosperitatii individuale. Câștigi -consumand ! Pentru detalii -solicitati ''info'' la: [email protected]

costica
6 octombrie 2016
Nu mai trebuie să aștepți!

Aici ai o echipă senzațională!Este bine să dai maxima atentie acestei oportunitati! In timp ce altii inca mai cauta oferte care sa le aduca bani, tu poti chiar acum sa iei startul si sa incepi sa castigi bani seriosi! Metoda este deja verificata si functioneaza perfect. Pentru mai multe informatii, cauta-ma urgent la adresa mea de email: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.015 secunde