Veste bună pentru pensionari: vin biletele de tratament!

485
Veste bună pentru pensionari: vin biletele de tratament! - biletetratament1-1494346267.jpg

Articole de la același autor

Casa Județeană de Pensii (CJP) a înregistrat, până la acest moment, un număr de 6.800 de cereri pentru biletele de odihnă și tratament. Cu toate acestea, bătrânii nu au la dispoziție nici prea multe oferte și nici prea multe locuri. Potrivit directorului CJP, Cristina Samoilă, de la începutul anului și până în prezent s-au vândut 297 bilete, din cele 377 oferite de Casa Națională de Pensii Publice. 


Așa că biletele cu care sunt obișnuite persoanele de vârsta a treia și pe care le așteaptă cu sufletul la gură vor sosi la Constanța abia la sfârșitul lunii mai. Între timp, nu pot face altceva decât să aștepte. 


"Se pare că biletele vor veni începând cu data de 23 mai. Anul acesta, a fost mai dificil cu licitația organizată la nivel național, or fi fost și contestații și de aceea a durat mai mult. Cert este că pensionarii vor putea pleca în stațiunile balneo-climaterice cât de curând", a declarat directorul CJP Constanța. 


Stațiunile pentru care pensionarii pot opta acum sunt 1 Mai, Moneasa, Sărata Monteoru și Bala. 


Pentru un bilet care include 16 zile de tratament, trei mese zilnice și diferite proceduri, solicitanții vor trebui să depună la sediul instituției o cerere tip, o adeverință de la medicul de familie, o copie a actului de identitate, cuponul de pensie sau, în cazul angajaților, o adeverință de salarizare. 


Cererea, însoțită de actele menționate, se poate depune la sediul CJP, iar contravaloarea biletului se va achita de către solicitanți în momentul ridicării acestuia. În cazul pensionarilor, prețul unui bilet este de 50% din valoarea pensiei brute.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4039 secunde