VEȘTI DE ULTIMĂ ORĂ DE LA METEOROLOGI! CUM VA FI VREMEA ÎN AUGUST ȘI SEPTEMBRIE

1803
VEȘTI DE ULTIMĂ ORĂ DE LA METEOROLOGI! CUM VA FI VREMEA ÎN AUGUST ȘI SEPTEMBRIE - vremetoamna-1501928965.jpg

Articole recomandate

Valuri de căldură vor exista până spre a doua decadă a lunii septembrie, chiar dacă disconfortul termic nu va mai fi la fel de accentuat ca acum, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres. 


Întrebat dacă vor mai exista episoade cu temperaturi excesive în luna august, similare cu cele existente în momentul de față, meteorologul ANM a precizat că vor mai fi valuri de căldură până spre a doua decadă a lunii septembrie, însă disconfortul termic nu se va resimți atât de accentuat.

"Sigur că da, valuri de căldură vom mai putea avea până spre a doua decadă a lunii septembrie, numai că acele valuri din septembrie se manifestă altfel. Faptul că nopțile sunt mai lungi, temperaturile din cursul nopții sunt mai coborâte și atunci disconfortul termic nu mai este atât de accentuat, dar mai putem avea episoade cu temperatura excesivă. Era de așteptat să se manifeste vara atât de violent. În această perioadă s-au înregistrat recorduri lunare pentru luna august la stații stații meteorologice din Banat, Oltenia și Dobrogea, șase localități în care s-a atins recordul pentru luna august, nu recorduri absolute, respectiv la stațiile Băile Herculane, Jimbolia, Jurilovca în zona Deltei, Poiana Stampei, la munte în nordul Carpaților Orientali, Vlădeasa în Munții Apuseni și la Siria Cetate în județul Arad", a subliniat meteorologul de serviciu, Mihai Huștiu.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod roșu de căldură extremă, valabilă vineri și sâmbătă, în 12 județe din vestul țării și sud-vestul țării, în timp ce în restul teritoriului va fi Cod portocaliu de caniculă.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.


SURSA: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5237 secunde