Vânzătorii ambulanți, goniți din piețele constănțene

492
Vânzătorii ambulanți, goniți din piețele constănțene - politistipiete-1470672713.jpg
Sute de kilograme de fructe și legume au fost confiscate zilele trecute de reprezentanții autorităților locale după ce au "vizitat" cele mai mari piețe din Constanța. Echipe mixte ale Poliției Locale, ale Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) și ale Jandarmeriei Constanța au intervenit, mai multe zile la rând, pentru a-i descuraja pe vânzătorii ambulanți.

"Acțiunile au vizat respectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 republicată privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Cu această ocazie s-a acționat în piețele agroalimentare Brotăcei, Cireșica, Tomis III și Tic-Tac. Ca urmare, oamenii legii au verificat zeci de persoane și au aplicat 27 sancțiuni contravenționale în valoare de 27.500 lei, toate în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 republicată. De asemenea, bunurile și produsele perisabile care se comercializau fără autorizație, documente de proveniență sau în condiții igienico-sanitare improprii, au fost confiscate de către auto-rități, acestea constând în aproximativ 500 kilograme de fructe și legume", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Potrivit acestora, acțiuni similare vor avea loc în toată perioada anului 2016, pentru prevenirea și combaterea comerțului stradal neautorizat și a celui ilicit desfășurat atât în perimetrul piețelor constănțene, cât și în-afara lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2912 secunde