Vă tratați copiii în străinătate? Iată cum puteți obține concediul medical

370
Vă tratați copiii  în străinătate?  Iată cum puteți obține concediul medical - concediumedicalcopilstrainatate-1507048095.jpg

Articole de la același autor

Părinții și tutorii copiilor tratați în străinătate, pentru diferite boli, aflați pe teritoriul unui stat membru în UE, SEE ori în Elveția, pot obține concediu medical și indemnizația aferentă, la revenirea în țară, după cum spun chiar reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța.

"Conform legislației privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, asigurații, în calitate de însoțitori ai pacienților, care primesc servicii medicale pe teritoriul acelor state, au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav, în vârstă de până la șapte ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani. Certificatul de concediu medical se eliberează de medicul curant, pe baza actelor doveditoare traduse și autentificate, în condițiile și până la duratele maxime prevăzute de lege, dar nu mai târziu de 15 zile de la data revenirii în țară", a explicat Aurelia Rădoi, purtător de cuvânt CJAS Constanța.

Reglementările legale țin cont tocmai de faptul că un părinte sau tutore, care-și însoțește copilul bolnav la tratament în străinătate, nu se poate prezenta la medicul curant, pentru obținerea concediului medical, cât timp se află în altă țară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5489 secunde