Urgia albă lovește din nou! Polei și viscol la Constanța

4759
4

Articole de la același autor

Iarna s-a întărâtat la malul mării. O ținem dintr-un cod în altul și în mai puțin de două săptămâni, am avut deja două răfuieli cu viscolul. Iar meteorologii vin cu vești proaste și în perioada următoare. În premieră, în cursul zilei de ieri, au fost emise, simultan, două coduri: unul galben și altul portocaliu, de ninsori abundente, respectiv viscol și polei. Ambele au intrat în vigoare în cursul nopții trecute și rămân valabile până la noapte. 


Autoritățile județene au convocat, încă de ieri dimineață, Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență și au stabilit planul de acțiune, astfel încât să nu apară situații neplăcute pe perioada codurilor meteo. Având în vedere că, zilele trecute, cele mai multe probleme au fost create de avariile la rețelele de tensiune și aproape 100 de localități au rămas fără curent și fără apă, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a solicitat conducerii companiei E-Distribuție Dobrogea să intervină prompt, iar Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri, Direcției Județene a CNADNR, Jandarmeriei și Armatei să pună la dispoziția echipelor de intervenție toate utilajele necesare să ajungă la avarii. 


"Am cerut reprezentanților companiei Enel să se mobilizeze: să suplimenteze echipele de intervenție și să lucreze pentru remedierea situațiilor în regim de urgență", a declarat președintele CJC. 


Șenilatele, mobilizate pentru echipele Enel 


Acesta a făcut recensământul șenilatelor și a dispus ca, în afară de cele două ale RAJDP, care vor fi mobilizate pentru cazurile medicale din județ, restul de 11, din care două ale CNADNR, cinci ale ISU și patru ale armatei, să fie folosite pentru a transporta echipele Enel în zonele cu avarii. 


În rest, conducerea județului face un apel către locuitori să nu se aventureze în afara localităților. 


"Nu porniți la drum decât în situații de urgență! Dacă sunteți obligați să vă deplasați, vă rog să aveți mașinile echipate corespunzător condițiilor de iarnă, să aveți alimente și apă, precum și rezerve de combustibil!", ne sfătuiește președintele CJC. 


Acest apel are ca scop prevenirea unor situații limită, în contextul în care intervențiile vor fi îngreunate atât de viscol și de polei, cât și de nămeții deja existenți pe drumuri. 


Dacă aveți o problemă, puteți face sesizări la numărul de telefon al Consiliului Județean Constanța - 0241/488.404 sau la unul din cele cinci dispecerate ale RAJDP. Pentru Dispeceratul central Constanța, puteți suna la numerele de telefon 0241/693.527 și 0735/008.802. Pentru Dispecerat Sud Topraisar, sunați la 0241/785.060 și 0732/510.348, Dispecerat Băneasa - 0241/850.344, Dispecerat Nord Tariverde - 0241/769.003 și Hârșova - 0241/870.207, 0736/505.984, Dispecerat Cuza Vodă - 0735/008.801. 


Comandamentul RAJA a fost prelungit 


De asemenea, RAJA a prelungit Comandamentul pentru situații de urgență. 


"Asigurăm toți abonații societății că reprezentanții companiei noastre vor depune toate eforturile pentru asigurarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare la parametrii optimi. Singurele probleme care pot apărea în funcționarea sistemelor de distribuție apă și canalizare, și care nu țin de operativitatea echipelor noastre, sunt cele legate de lipsa energiei electrice (cabluri și fire de înaltă tensiune smulse de vânt). În aceste condiții, rugăm toți abonații să dea dovadă de înțelegere, pentru că RAJA va face tot ce este necesar pentru reluarea alimentării cu apă imediat ce sunt rezolvate problemele apărute în furnizarea energiei", precizează purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea. 


De asemenea, reprezentanții RAJA fac un apel către toți consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare, pentru remedierea acestor situații într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății, la numărul de telefon 0241/924. 


Începe să se mai încălzească! 
Directorul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea, Marius Coțofan, ne avertizează că temperaturile mai cresc puțin, dar vor mai fi perioade cu vânt puternic. 


"Astăzi, va fi o nouă răcire, după valorile mai ridicate de peste noapte, și ninsori izolate cu vânt de 50 - 55 de km pe oră. Asta înseamnă că zăpada va fi viscolită și se vor forma în continuare troiene și cu toate greutățile care urmează. E posibil ca la noapte să mai ningă slab în sudul județului, așa că se vor mai adăuga câțiva centimetri peste zăpada deja existentă, ceea ce va îngreuna situația", a declarat Marius Coțofan. 


Comentează știrea

Cetatean
10 ianuarie 2017
Primarul și consilierii locali ce fac, se uită pe fereastră ?!

La treabă, luați lopețile și apucați-vă strașnic de deszăpezit orașul Constanța, că ați stat atâta timp și ați lâncezit ! Dați exemplu constănțenilor de harnicie, de muncă ! Vă este rușine ca să faceți treabă, în gospodărie, adică în urbea voastră / noastră chiar dacă muncim, la munca de jos, nu-i rușine, este o cinste, chiar un merit în plus, ar fi o notă în plus pentru : primar și consilierii locali constănțeni și s-ar duce vestea peste tot în țară ?! Rușine, să vă fie / să ne fie arunci când facem fapte urâte și împotriva oamenilor !

Hollywood
11 ianuarie 2017
Ce urgie?!

Ce urgie albă tâmpito, este Ianuarie, ce căcat vroiai, să înflorească trandafirii, să dansezi în club? Incompetența, prostia și lipsa de implicare a celor ce conduc comunitatea, aia ne lovește. Nu există niciun fel de tactică pentru reducerea efectelor ninsorilor, se plimbă cu gunoierele alea aiurea de colo-colo ca muștele amețite de alcool și împing zăpada unii către ceilalți. Stai că vine și Februarie ..... Plm.

Cetatean
11 ianuarie 2017
European

Corect! Acum 15-20 ani asa erau iernile, cu multa zapada, dar si oameni competenti, care isi faceau treaba. Poate nu erau atatia fuduli, fiecare cu masina personala, sa ramana inzapeziti printre stradutele care nici atunci nu erau curatate. Le "curatau" copiii la sanius, si oamenii cu simt civic!

Un cititor
16 ianuarie 2017
...

După cum te exprimi ești un porc ,o rusine pentru cine a incercat sa ti dea un minim de educatie!

Răspuns la: Ce urgie?!
Adăugat de : Hollywood, 11 ianuarie 2017
Ce urgie albă tâmpito, este Ianuarie, ce căcat vroiai, să înflorească trandafirii, să dansezi în club? Incompetența, prostia și lipsa de...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5979 secunde