Unde ne angajăm în 2013: cele mai multe locuri de muncă vor fi în vânzări și IT

1086
Unde ne angajăm în 2013: cele mai multe locuri de muncă vor fi în vânzări și IT - vreisafacioschimbaredescoperabes-1357728631.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii în recrutare ai site-ul BestJobs.ro au realizat o estimare a domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă în 2013, analizând fluctuațiile de pe piața muncii din ultimii trei ani. Astfel, cei mai mari angajatori se anunță a fi companiile din IT/Telecom și Vânzări.


Anul acesta se așteaptă o creștere a numărului locurilor de muncă, mai ales în domeniile ce au prezentat și în ultimii ani o evoluție pozitivă. O primă premisă pentru creștere este reprezentată de un raport recent al Comisiei Europene privind economia statelor din Uniunea Europeana (UE). Astfel, membrii Comisiei arată că în 2013, cel mai probabil, țările din UE vor începe ușor să iasă din cea mai gravă recesiune a ultimilor decenii, deși au rezerve față de o recuperare economică.


În cazul în care se menține tendința din ultimii trei ani, și în 2013 cele mai mari șanse de angajare vor avea cei care își caută un loc de muncă în Vânzări, IT/Telecom, Inginerie și Finanțe, în contextul în care numai în 2012 job-urile din Vânzari au crescut cu o rată anuală de 25%, în timp ce numărul locurilor de muncă din IT a urcat în 2012 cu 131% față de anul trecut.


Cei care își doresc un loc de muncă de tipul Office jobs au, de asemenea, șanse mari să se angajeze, având în vedere că numărul locurilor de muncă continuă să crească și în acest domeniu. În 2010, pe site-ul BestJobs.ro au existat, în total, 8.340 de locuri de muncă de tipul office jobs (în care sunt incluse arii precum administrativ și resurse umane), pentru ca numărul acestora să crească ulterior la 8.869 posturi disponibile în 2011 și aproape 12.000 posturi în 2012.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : VALVE deschide robinetul de bani
Pagina a fost generata in 0.4951 secunde