Un spațiu de joacă modern a adus zâmbete pe chipurile copiilor de la "Delfinul"

1145
1
Un spațiu de joacă modern a adus zâmbete pe chipurile copiilor de la

Articole de la același autor

Centrul de plasament "Delfinul" din Agigea este "acasă" pentru 60 de micuți, cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani. Trebuie menționat că, asemenea tuturor unităților din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, și acest centru este ocupat peste capacitatea maximă, care este de 54 de locuri. Proveniți din familii dezorganizate sau cu o situație materială precară, copiii au învățat însă să zâmbească și să creeze lucruri frumoase. Iar sâmbătă, 5 septembrie, au putut arăta și celor care le-au vizitat centrul cât de dibace le sunt mânuțele, printr-o expoziție cu obiectele artizanale realizate de ei, dar și cât de talentați sunt, într-un spectacol cu poezii și cântece.
În centrul de plasament, sâmbătă a fost o zi festivă, căci micuții au sărbătorit, alături de reprezentanții DGASPC Constanța și de alți numeroși invitați, inaugurarea noului teren de joacă.
Leagănele, toboganele și căsuțele din lemn, viu colorate, au fost construite la dorința beneficiarilor centrului. "Avem o cutie de sugestii în care, în urmă cu un an, am găsit o scrisoare a unui copil care spunea că ar vrea să avem și noi un parc de joacă, așa cum a văzut prin Constanța", își aduce aminte Ana Grecu, șefa centrului de plasament.
Ideea a fost îmbrățișată de membrii Asociației "United Hands" România, o organizație non-guvernamentală care desfășoară acțiuni umanitare în țara noastră de aproape zece ani. Astfel, a demarat proiectul.
"A fost primul nostru proiect de acest gen. Am mai avut acțiuni și la alte centre, unde am dus medicamente și alte bunuri, dar a fost primul proiect de construcție. A ieșit ceva extraordinar și abia așteptăm să vedem ce vom realiza de Crăciun sau la anul", ne-a declarat Renee Crossman, vicepreședinta asociației.
Părculețul a fost amenajat pe un teren viran din curtea centrului, unde creșteau bălării. "Era și păcat ca un astfel de teren, care era insalubru, plin de ierburi de câmp, să nu fie folosit", a menționat Petre Dinică, director coordonator DGASPC Constanța. Investiția s-a ridicat la aproximativ 1,7 milioane de lei, cea mai mare parte a fondurilor fiind donate de diverse firme constănțene.
Spațiul de joacă a fost amenajat de voluntarii Asociației "United Hands" România.

Comentează știrea

ismail erdin
27 august 2015
de azi pe maine !?

Copii dovarasul ceausescu si elena din toate casele de copii fostii sunt mai an depliniti din puct moral si mai solidari si fac fata de viata de zi cu si la drum de rascruce .dupa revolutie multi dintre noi am avut norocul cu zambetul pe buze de pariinti nemeritosi din belgia anglia america franta sa ne stabilim an afara .copii din anul 200 nus mai copii si sunt la o varsta mai matura dar fara zambede de ce zic asta .d g d p c din romania au venit cu chipurile drepturile si proctectia copiilului cu o emblema mascata tot de statul roman an larteneriat ci unicef si salvati copii worl vision si alte ong- urii zis si facut asta e proiectul andeplinit reducerea copiilor din centrele de plasamen. Amenitari de dau acasa tiam gasit familia tiam gasit asistent maternal cu tuoate astea pe chipul nostru se vedea pierderea si angrijorarea scolara la anvatatura .de pine de rau mancare angrijire si o bataie ne miltumeam dar antrebarea dureruoasa fostii copii dincentrele deplasament din romania 57% nu au apucat sa termina scoala din cauza parintilor agresiv a saraciei ba chiar si cazuri an famili asistenti maternali la 18 nu mai sun langa ei antrebarea e cine e devina copii statului sau guvernul statului .daia ma dat titlu articol ---- copii tovarasului ceausecu mai solidari de cat copii guvernul d g p d c !!! Terenul de juoaca din centrul" delfinul " antrebarea fostiilor copii an tristare , de ce o cultivare si plantare e o bunatate . terenul anbogatit an plastice si culori e u sambet copiilor de azi de prea multe cu regret nau pofta de carte !!! Gendratia 1989 2001 comentator ismail erdin.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.185 secunde