Un deputat cere ca a treia zi de Paște să devină sărbătoare legală

65
Un deputat cere ca a treia zi de Paște să devină sărbătoare legală - ppddsipdlaudepuslacameraomotiune-1369379600.jpg
Deputatul PP-DD Marioara Nistor a inițiat un proiect de lege în care propune ca a treia zi a Paștelui să devină sărbătoare legală, respectiv zi nelucrătoare. Proiectul a fost depus la Biroul permanent al Camerei Deputaților.




"Sărbătoarea Paștelui, sărbătoarea luminii și a bucuriei, și-a păstrat până în prezent farmecul și semnificația, fiind un moment de liniște sufletească și de apropiere de familie. Consider necesară instituirea ca sărbătoare legală în care nu se lucrează și a celei de-a treia zi a Paștelui și pentru că Învierea Domnului este, pentru unele lăcașuri de cult, prilej de dublă bucurie: praznic împărătesc și ziua hramului bisericii. În plus, în România există în acest moment doar 12 zile libere consacrate prin lege în afara sărbătorilor de duminică, dar de regulă patru dintre ele coincid cu zilele de week-end", precizează deputatul PP-DD.


Marioara Nistor este de părere că România este printre țările cu cele mai puține zile declarate legal nelucrătoare, iar cea mai mare sărbătoare a creștinismului, Paștele, cu cele mai profunde semnificații, ar trebui să fie marcată în mod solemn în toate cele trei zile ale sale. "Dintre țările Uniunii Europene, Belgia este, de departe, cea care acordă cele mai multe zile libere muncitorilor, cu un total de 24 de sărbători legale în 2012. Alte țări europene cu un număr mai mare de sărbători legale decât al nostru sunt: Ungaria (17 zile), Bulgaria (15 zile), Slovacia (14 zile), Malta (14 zile), Polonia (13 zile), Portugalia (13 zile)", mai spune parlamentarul PP-DD.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 25 Martie 2013
Stire din Eveniment : Vindeau pește alterat
Sâmbătă, 23 Martie 2013
Stire din Eveniment : Vindeau pește alterat
Pagina a fost generata in 0.7386 secunde