Trei zile sub nămeți! Județul Constanța a fost deblocat. Autoritățile se pregătesc de noi ninsori puternice

908

Articole de la același autor

Iarna a lovit dur județul Constanța în ultimele zile. Cod după cod, ninsoare după ninsoare, au paralizat tot județul în week-end. După viscolul de vineri, nici nu s-au apucat bine autoritățile de treabă, că a venit iar zăpada, sâmbătă seară și dumi-nică dimineață. În zadar s-au muncit utilajele să dea nămeții la o parte, că în câteva ore s-au făcut la loc. Abia în cursul nopții de duminică spre luni și luni pe zi au reușit să desfunde toate drumurile și să deblocheze județul.


Dacă ieri, la primele ore, încă mai aveam localități fără apă și fără curent și zone unde nu reușiseră să pătrundă încă utilajele, spre după-amiază, se reluase alimentarea cu utilități în aproape toate satele și comunele. 


"Patru localități sunt în continuare cu probleme, din cauza condițiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimțite în câmp până la -30 de grade Celsius, cu rafale de vânt de peste 70 de km pe oră și a condițiilor de circulație rutieră dificile sau drumuri închise și a lipsei vizibilității în câmp sub 20 de metri. La ora 14, la General Scărișoreanu s-au început manevrele de repunere sub tensiune, la Viroaga se preconizează că va reveni tensiunea în jurul orei 16, iar la Castelu și Mihail Kogălniceanu se fac eforturi pentru remedierea avariilor", au declarat reprezentanții E-Distribuție Dobrogea.


Primarii să iasă la lopată!


În ce privește alimentarea cu apă, în cursul după-amiezii încă se mai lucra la Tătaru și Măgura, în restul localităților fiind deja apă la robinete.


La rândul său, prefectul județului a făcut apel încă de luni dimineață, către toate autoritățile locale să se mobilizeze și să curețe zăpada, mai ales că se anunță nin-sori abundente în această seară. 


"Rugăm primarii să intre pe drumuri și să le deblocheze. Dacă vine al doilea val de zăpadă, va fi și mai frig. Ei au sarcina asta, dacă nu pot, să ceară ajutorul RAJDP. Nu se poate să stea cu drumurile blocate", a declarat, pentru "Cuget Liber", Adrian Nicolaescu.


Intervenție dramatică la granița cu Bulgaria


Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri a acționat în ultimele zile cu zeci de utilaje și a mai cerut și din țară. Cu toate acestea, duminică seară, drumul Negru Vodă - Constanța era încă impracticabil. Mai mult decât atât, sute de persoane erau blocate la granița țării noastre cu Bulgaria. Președintele Consiliului Județean Constanța, împreunpă cu echipe ale RAJDP, mai multe freze, lame și un buldoescavator, au reușit să parcurgă drumul în mai bine de patru ore și au ajuns la grupul care aștepta la intrarea în țară.


Ulterior, utilajele au trecut granița cu Bulgaria, au mers încă 30 de km și au reușit să scoată din nămeți alte zeci de persoane blocate în câmp. Cei mai mulți erau cetățeni moldoveni: Aceștia au avut ghinionul să petreacă Crăciunul în mașină. Oamenilor li se terminase combustibilul, mâncarea și apa și au declarat că autoritățile bulgare nu le-au acordat niciun ajutor pentru a ajunge măcar la vamă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Tortura călătoriei cu trenul
Pagina a fost generata in 0.8374 secunde