Tone de alimente confiscate și distruse de inspectorii sanitar-veterinari

211
Tone de alimente confiscate și distruse de inspectorii sanitar-veterinari - peste-1494864192.jpg

Articole de la același autor

149 de magazine alimentare, supermarketuri, depozite, restaurante, brutării și patiserii au fost verificate în numai o săptămână de inspectorii sanitar-veterinari. Au fost vizate în mod special centrele de colectare și procesare lapte, centrele de procesare carne, pescăriile, depozitele alimentare și carmangeriile. De asemenea, nu au fost ocolite nici 19 super și hipermarketuri.


"În urma controalelor au fost constatate neconformități cu privire la neînregistrarea animalelor în Registrul agricol al primăriilor de către persoanele desemnate, în termenele legale stabilite; nerespectarea normelor și măsurilor sanitare veterinare privind scoaterea din gospodării a animalelor bolnave de boli transmisibile la animale și de la animale la om și pășunarea acestora în același loc cu animale sănătoase, nedeclararea de către deținătorii de animale a obținerii prin cumpărarea animalelor fără documente sanitare veterinare, manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare", explică directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.


Potrivit acesteia, pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.600 de lei și două avertismente. A fost emisă o ordonanță de suspendare temporară a activității la un laborator de patiserie.


"Au fost confiscate și retrase de la vânzare peste cinci tone de carne și produse din carne, peste două tone de produse lactate, aproape 750 kg de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 111.466 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", mai precizează șeful DSV Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6084 secunde