Temperaturile ridicate, o amenințare pentru sănătate. Recomandări de la medici

209
Temperaturile ridicate,  o amenințare pentru sănătate. Recomandări de la medici - recomandari2-1498999926.jpg

Articole de la același autor

În această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, pentru prevenirea incidentelor, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța recomandă populației să urmeze sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 10.00 și 18.00. 


De asemenea, Serviciul Județean de Ambulanță Constanța va suplimenta echipajele în perioadele cu temperaturi extreme în funcție de numărul solicitărilor. 


"În perioadele de caniculă, este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 - 2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute. Medicii ne sfătuiesc să consumăm fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii), deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă. Dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depășește 32 grade Celsius. Nu consumați alcool, deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină sau de zahăr, deoarece sunt diuretice", a declarat Loti Popescu, purtător de cuvânt al DSP Constanța. 


Evitați activitățile de exterior care necesită un consum mare de energie și aveți grijă de persoanele dependente, de copii, vârstnici, persoane cu dizabilități, oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu le solicită. 


Medicii recomandă să se consume alimente proaspete din magazinele care dispun de instalații frigorifice funcționale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor ușor perisabile. 


Dacă este absolut necesar să vă expuneți la soare la orele amiezii, trebuie să folosiți o ținută adecvată: pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4368 secunde