"Flori pentru suflet"

Sute de voluntari vor oferi felicitări și flori vârstnicilor constănțeni

218
Sute de voluntari vor oferi felicitări și flori vârstnicilor constănțeni - floripentrusuflete-1474992755.jpg

Articole de la același autor

Timp de o săptămână, cu ajutorul a peste 250 de voluntari și a partenerilor locali, reprezentanții Fundației "Principesa Margareta a României" și-au propus să ofere vârstnicilor din Constanța un semn de afecțiune și respect, iar comunităților locale un exemplu de implicare prin intermediul gestului simplu de a oferi o floare. 


Intitulată "Flori pentru suflet", campania este organizată în fiecare an, în preajma Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (n.r. - 1 octombrie). Scopul acțiunii este de a sensibiliza publicul larg privind riscurile asociate singurătății și izolării sociale la vârsta a treia și de a promova importanța unei bătrâneți demne și mai frumoase. 


Campania "Flori pentru suflet" este organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor, decretată de ONU în 1990. În România, campania a demarat în 2012, ca eveniment în cadrul programului "Niciodată singur", dezvoltat de Fundația "Principesa Margareta a României". În cursul celor patru ediții precedente, "Flori pentru suflet" a crescut treptat, însemnând în 2015 acțiuni publice în care au fost mobilizați peste 500 de voluntari, 25 de parteneri și flori și felicitări oferite unui număr de 6.000 de vârstnici din 27 de orașe.


O dată cu transformarea programului într-o asociație independentă, campania "Flori pentru suflet" este modul Asociației "Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor" de a reuni parteneri instituționali, companii și ONG-uri locale sau naționale și voluntari individuali într-o campanie națională care să aducă în atenția publicului larg situația vârstnicilor din România, dar și importanța de a le oferi o bătrânețe mai demnă și mai frumoasă. 


Persoanele care doresc să le ofere o bucurie bunicilor fără familii se pot înscrie pentru voluntariat. Nu există limită de participanți la acțiune: cu cât mai mulți, cu atât mai frumos! În total, vor fi oferite peste 5.000 de flori și felicitări. Înscrierile se fac la adresa [email protected].


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 28 Septembrie 2016
Stire din Social : ANM. Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Miercuri, 28 Septembrie 2016
Stire din Social : Un nou CUTREMUR s-a produs în România
Pagina a fost generata in 2.7234 secunde