Sute de muncitori angajați la negru în județul Constanța

275
Sute de muncitori angajați la negru în județul Constanța - 17042008amenzimaripentrumuncalan-1501677820.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța a continuat și luna trecută activitatea de control și verificare a societăților comerciale care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța. 


Serviciul Control Relații de Muncă din cadrul I.T.M. Constanța a verificat în luna iulie un număr de 501 agenți economici, din care 48 au fost sancționați. De asemenea, s-au aplicat 41 amenzi, în valoare de 379.000 lei, șapte avertismente și s-au dispus 404 măsuri cu termen de remediere a neconformităților. 


În același interval au fost depistați 29 de angajatori care practicau munca nedeclarată, cu un număr de 554 de persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în REVISAL.


Totodată, au fost înaintate cinci sesizări către Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța. Dintre acestea, trei au fost propuneri de cercetare penală, în cazul unora dintre patroni fiind depistați peste cinci persoane cu muncă nedeclarată. Alți doi angajatori sunt propuși pentru a fi cercetați penal pentru nerespectarea regimului de lucru al minorilor. Și Serviciul Control Securitate și Sănătate în Muncă din cadrul ITM au verificat alți 267 angajatori, în cazul cărora au fost dispuse 546 măsuri de remediere a neconformităților constatate și s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 36.000 lei.      


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5137 secunde