Sute de kilograme de carne și pește, confiscate din magazine și restaurante

240
1
Sute de kilograme  de carne și pește,  confiscate din magazine  și restaurante - sutedekilograme-1476115755.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii sanitar-veterinari au luat la rând restaurantele, fast-food-urile și supermarketurile, săptămâna trecută, pentru a se asigura că produsele alimentare comercializate sunt bune de consum. "Acțiunile de supraveghere și control desfășurate între 3 și 7 octombrie, s-au materializat prin verificări la 82 obiective. Au fost vizate două restaurante, o unitate tip fast-food, două cantine, opt super sau hipermarket-uri, nouă magazine alimentare, 19 laboratoare cofetărie/patiserie, opt depozite alimentare, un centru prelucrare lapte, o unitate de procesare lapte, trei unități colectare pește, o piață agroalimentară", explică purtătorul de cuvânt al DSV Constanța, dr. Cristina Linte.

Potrivit acesteia, au fost depistate numeroase neconformități cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestora. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.200 de lei.

"Au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 3,5 tone de carne și produse din carne, 2.017 kg produse lactate, 1.371 de kg de pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 64.911 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", mai precizează reprezentantul DSV Constanța. 

Comentează știrea

Constantean
11 octombrie 2016
Pericol pentru sanatatea publica

Dece? nu se publica si numele si adresele locatiilor cu neregulii !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.284 secunde