Sute de constănțeni și minori angajați ilegal

146
Sute de constănțeni și minori angajați ilegal - itmcasapensii1939-1475744618.jpg

Articole recomandate

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și-a făcut bilanțul pe anul acesta. Astfel, din ianuarie 2016 și până în prezent, reprezentanții ITM au desfășurat acțiuni de control în urma cărora au aplicat amenzi în valoare de 5.147.500 lei și au depistat 7o4 persoane care lucrau la negru. Corpul de control Relații de Muncă a verificat în perioada ianuarie-septembrie un număr de 3.138 agenți economici, din care 465 au fost sancționați. 


De asemenea, au fost aplicate un număr de 560 sancțiuni contravenționale, din care 455 amenzi, în valoare de 4.420.500 lei. În același timp, au fost înaintate către Parchetul de pe Lângă Judecatoria Constanta 26 de propuneri de cercetare penală, din care 20 de angajatori, cu un număr total de 236 persoane care lucrau fără forme legale de angajare sau cu muncă nedeclarată. Pe lângă aceștia, alți șase angajatori au fost depistați că încălcau regimul de muncă al minorilor, urmând a se stabili dacă sunt întrunite prevederile privind încadrarea în muncă a unui minor, cu nerespectarea condițiilor legale de vârstă sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activități cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor. 


Potrivit reprezentanților ITM, acest lucru constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

Mirabela ȘERBĂNESCU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3417 secunde