Suspiciune de toxiinfecție alimentară la Școala "Ciprian Porumbescu"

684
Medicii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța au demarat, vineri, o anchetă epidemiologică după ce au fost înștiințați că mai mulți copii de la Școala "Ciprian Porumbescu" din municipiul Constanța, elevi în clasele I - IV au acuzat simptome asemănătoare toxiinfecției alimentare: vărsături, dureri abdominale și stări de greață. "Momentan, nu ne putem pronunța dacă este vorba de o toxiinfecție alimentară sau de un enterovirus care circulă în școală, pentru că ancheta epidemiologică este în desfășurare. Am putut să discutăm doar cu opt copii din cei 35 care s-au simțit rău", a afirmat dr. Constantin Dina, director DSP. Potrivit repre-zentantului direcției, doar patru elevi au spus că au consumat iaurt distribuit la școală prin programul "Cornul și laptele". În consecință, nu
s-a stabilit nici alimentul comun consumat de copii, dacă într-adevăr este vorba de o toxiinfecție. Ceilalți copilași nu au fost găsiți la școală: 12 plecaseră deja până la sosirea specialiștilor DSP, fără să fie consultați în prealabil de un medic școlar, iar 15 nu s-au prezentat deloc la școală. Niciunul însă nu ajunsese, până la orele după-amiezii, la spital.
Luni, la prima oră, la școala respectivă urmează să fie efectuat un triaj epidemiologic la recomandarea DSP. Totodată, inspectorii Direcției Sanitar - Veterinare urmează să verifice condițiile în care sunt distribuite produsele lactate la școală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1979 secunde