Supermarketurile reacționează în scandalul "E-coli". Lactatele cu probleme, retrase de la vânzare

788

Articole de la același autor

Vestea că bebelușii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic s-ar fi îmbolnăvit de la brânza infestată cu E-coli a pus pe jar multe familii din Constanța. Produselek cu probleme nu ar fi ajuns tocmai în zona noastră, cu toate acestea mămicile se feresc să mai cumpere lactate din comerț, deocamdată. 


Magazinele au început să retragă de la vânzare produsele de la ferma in-criminată. Două lanțuri de super-marketuri, Profi și Auchan, au anunțat, în cursul zilei de ieri, că au scos de pe rafturi lactatele respective; celelalte nu au spus nici dacă le comercializau înainte, nici dacă le-au retras. 


"Ca urmare a anunțului privind existența bacteriei E-coli într-unul din produsele de la «Lactate Brădet», până la clarificarea situației și identificarea oficială a cauzelor, magazinele Profi au retras de la vânzare toate produselor provenite de la această sursă, pentru a asigura astfel siguranța alimentară. Menționăm că în magazinele noastre toate produsele pro-venite de la acest furnizor erau ambalate și erau comercializate doar în județul Argeș", explică Gabriel Pâslaru, reprezentant Relații Publice pentru lanțul de magazine Profi. 


Iată lista produselor retrase de la vânzare: Bălțata Iaurt de băut (330 de grame), Bălțata Iaurt Natural Pahar (175 de grame), Brădet Sana Pet (500 de mililitri), Brădet Iaurt Slab Pahar (200 de grame), Brădet Lapte bătut Pet (500 de mililitri), Brădet Smântână 12 la sută grăsime (200 de grame), Brădet Smântână 22 la sută grăsime (400 de grame), Brădet Smântână 22 la sută grăsime Găletușă (900 de grame), Brădet Brânză Făgăraș (200 de grame) și Bălțata Kefir (330 de grame). 


Și Auchan a luat măsuri 
După ce informațiile au apărut public, Auchan a decis să retragă încă de luni, 29 fe-bruarie, toate produsele din sortimentație de la furnizorul Brădet, fără ca această măsură să fi fost solicitată de autorități. "Vă reamintim însă că, din declarațiile transmise de către directorul Direcției Sanitar-Veterinare Argeș, Daniel Lupu, lotul cu probleme nu s-a regăsit în hipermarketuri. Pe această cale, dorim, de asemenea, să vă asigurăm că, în calitate de companie responsabilă, Auchan impune și urmărește respec-tarea nu numai a prevederilor legale, dar și a unui întreg sistem de reguli, stan-darde și proceduri de companie, totul pentru a asigura un comerț de calitate și în avantajul clienților noștri", a declarat Andreea Săvulescu, manager comu-nicare externă Auchan. 


Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a confirmat, la începutul acestei săptămâni, identificarea bacteriei E-coli în probele de brânză și carne de pui.


Inspectorii veterinari au găsit bacteria în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș și în probe de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în ancheta Ministerului Sănătății. 


"Dintre cele 194 de eșantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezența Escherichia Coli, serogrupul O 26, la o probă de pui (spate cu gât) recoltată din frigiderul uneia dintre persoanele (aparținător) implicate în ancheta Ministerului Sănătății. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (județul Bacău). De asemenea, au fost descoperite și la probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș", precizează reprezentanții ANSVSA. 


În urma confirmării prezenței bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unității, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22 februarie 2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6092 secunde