Supermarketurile, luate la control de inspectorii sanitar-veterinari

226
Supermarketurile, luate la control de inspectorii sanitar-veterinari - controlsupermarketuri-1490632303.jpg

Articole de la același autor

20 de super și hipermarketuri au fost verificate, în ultima săptămână, de inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. 


Controalele au vizat, în total, 144 de obiective, printre care două centre de colectare lapte, 10 depozite alimentare, trei măcelării, cinci carmangerii, o pescărie, 34 magazine alimentare și un restaurant.


"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spații necorespunzătoare, condițiile necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimen-tare", a declarat dr. Diana Cristescu, directorul executiv al DSV Constanța.


Potrivit acesteia, pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.400 de lei. "Au fost confiscate și retrase de la vânzare, peste 4,2 tone de carne și produse din carne, 1.144 kg de produse lactate, aproape 900 de kg de pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora depășește 63.000 de lei", mai spune conducerea DSV.


Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6744 secunde