Studiu/ Când fac româncele copii

322
2
Studiu/ Când fac româncele copii - costinestiparty-1352208041.jpg

Româncele cu venituri și educație medii și superioare, din orașele mari ale țării, au primul copil în medie la 29 de ani, aproape o treime aleg să nască într-o clinică privată, iar majoritatea preferă nașterea prin cezariană și înainte și după 30 de ani, potrivit unui studiu GfK.


Sondajul a fost realizat de GfK, la cererea MedLife, în rândul femeilor însărcinate sau cu copii în vârstă de maxim 3 ani, din orașele mari ale țării, cu peste 200.000 locuitori, cu venituri medii și peste medie și educație medie și superioară. Studiul a fost realizat în luna octombrie pe un eșantion de peste 200 de femei, dintre care 25 la sută - femei însărcinate - și 75 la sută - femei cu copii.


Procentul femeilor din orașele mari, cu venituri și educație medii și peste medie, care au născut în ultimii trei ani în privat, este de 15 la sută în timp ce în prezent, 32 la sută aleg să nască într-o maternitate privată. Întrebate care sunt cele mai importante motive pentru care aleg o maternitate privată, cele mai multe respondente au considerat confortul ca fiind cel mai important criteriu (21 la sută), urmat de igienă (18 la sută), medicul care le urmărește sarcina (16 la sută) și echipamentele moderne (12 la sută).


În ceea ce privește modalitatea de a naște, studiul arată că 55 la sută dintre femeile care rămân însărcinate ar alege nașterea naturală - fără anestezie (26 la sută), cu anestezie epidurală (25 la sută) sau naștere în apă (patru la sută), însă pe măsură ce se apropie momentul nașterii procentul tinde să se modifice în favoarea nașterii prin operație cezariană.


Astfel, dintre femeile sub 30 de ani, 41 la sută aleg nașterea naturală și 59 la sută preferă nașterea prin cezariană. După 30 de ani procentul de nașteri prin operație cezariană crește substanțial și ajunge până la 82 la sută în cazul femeilor de peste 35 de ani. Principalul motiv pentru care româncele aleg să nască prin operație cezariană este teama de durere, menționată de 84 la sută din femeile participante la studiu.


Comentează știrea

lamoine
28 octombrie 2016
Prea multe datorii la plata?

oferă o gamă largă de opțiuni personale sau ipotecare, care satisface nevoile dvs. nu ne financement.N'hésitez contactati pentru mai multe informații:[email protected]

lamoine
28 octombrie 2016
Credite S.O.S.! Noi împrumuta bani ±2. 5% pe an

oferă o gamă largă de opțiuni personale sau ipotecare, care satisface nevoile dvs. nu ne financement.N'hésitez contactati pentru mai multe informații:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cine suferă de arsuri la stomac?
Pagina a fost generata in 0.4356 secunde