Stop violenței împotriva femeilor!

233
Stop violenței împotriva femeilor! - femeiebatuta-1480092608.jpg

Articole de la același autor

Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor a fost celebrată vineri. Cu această ocazie, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) organizează o campanie cu titlul "Stop violenței împotriva femeilor!", prin care sunt alături de cele afectate de acest fenomen și atrag atenția întregii societăți asupra problemei și a conse-cințelor acestuia.


Scopul campaniei întreprinse este conștientizarea populației privind violența asupra fe-meilor pentru prevenirea și stoparea acestui fenomen, dar și îmbunătățirea calității vieții femeilor, în mod special, cât și a întregii societăți prin diverse acțiuni de informare, educare, con-siliere, intervenție, schimbare și participare activă etc. Obiectivele campaniei constau în transmiterea către populație a unui mesaj care afirmă că violența împotriva femeii (în cadrul familial sau în relația de cuplu) este un comportament indezirabil, anomic și deviant. 


De asemenea, se urmărește informarea tinerilor cu privire la efectele negative (pe termen mediu și lung) ale violenței asupra femeii, precum și informarea tinerilor și femeilor cu privire la instituțiile și organizațiile care oferă servicii și consultanță pe probleme de violență împotriva femeii.


Totodată, se are în vedere promovarea unei legislații și a unor practici legislative adecvate care să ofere protecție victimelor violenței în familie, abuzului sexual și traficului, dar și conștientizarea societății asupra subiectului drepturilor omului, violenței în familie și politicilor democratice. Nu în ultimul rând, DSPJ urmă-rește educarea întregii societăți prin promovarea unor politici afirmative și nondiscriminatorii pentru creșterea calității vieții femeii din Româ-nia și implicarea activă a tinerilor în acțiunile derulate, în vederea prevenirii și combaterii fenomenului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Eveniment : Înjunghiată în picior de propriul soț
Pagina a fost generata in 0.7239 secunde