Stop violenței asupra copiilor!

272
Stop violenței asupra copiilor! - stopviolentei-1452795246.jpg

Articole de la același autor

Sute de părinți s-au alăturat unei campanii împotriva violenței față de copii, lansată pe Facebook cu hashtag-ul #37lasută, procent care îi reprezintă pe părinții care nu folosesc bătaia ca metodă de disciplinare. 


Unii dintre cei care s-au alăturat campaniei au transmis de ase-menea propriile lor mesaje. Astfel, o mămică a scris: "A nu fi lovit nu e egal cu a fi lăsat fără nicio regulă. A nu fi lovit înseamnă că îi explici omulețului de nici un metru de ce nu e ok, înseamnă că îi pui limite clare cu ce e permis și ce nu", "Palma nu rezolvă nimic! Doar face liniște pe moment, atât. O explicație rămâne în timp. M-am săturat să văd pe net articole de doi lei în care unii cred că un copil care nu e disciplinat cu palma e un copil răsfățat", a scris o altă persoană. 


O altă mamă a subliniat: "Bătaia nu este un mod de educare a copiilor. Părinți, renunțați la așa ceva". "Nu îmi bat copiii pentru că dragostea mea pentru ei bate tot", a scris un tată. 


În 2013, Salvați Copiii a lansat cel mai amplu studiu privind abuzurile împotriva copiilor realizat în România ultimilor zece ani. 


Conform studiului, 38% dintre părinți recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie, 63% dintre copii afirmă că sunt bătuți acasă de către părinții lor, iar corecțiile precum "lovitul cu pal-ma" sau "urecheala" nu sunt per-cepute de majoritatea părinților și, într-o anumită măsură, nici de copii ca fiind comportamente 


din sfera abuzului fizic. De asemenea, 20% dintre părinți apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educație a copilului; 18% dintre copii afirmă că au fost bătuți acasă cu bățul sau nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn, reiese din studiu. 


De asemenea, potrivit statisti-cilor de pe site-ul www.telefonul copilului.ro, în perioada noiembrie 2001 - decembrie 2015, dintre cele 59.124 de apeluri care au necesitat intervenția instituțiilor abilitate, 17.042 de persoane au denunțat un caz de abuz asupra copiilor, iar 1.970 - cazuri de violență în familie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1238 secunde