Patronatele din turism iau atitudine:

STOP transformării stațiunii Mamaia în cartier de blocuri

4401
11
STOP transformării stațiunii Mamaia în cartier de blocuri - fotofondturismmamaia1-1485534387.jpg

Articole de la același autor

Cu un nou ministru al Turismului, cu un buget de promovare dublu față de cel de anul trecut și cu o serie de măsuri legislative menite să ajute operatorii din industrie, anul 2017 se prefigurează unul bun pentru litoralul românesc și pentru turismul intern.


Reprezentanții patronatelor și ai operatorilor din turism s-au întâlnit, zilele trecute, cu proaspătul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, și au avut primele discuții despre ce e de făcut în țara noastră în acest domeniu. 


"A fost o întâlnire de prezentare a echipei ministeriale. Ministrul Dobre ne-a arătat că este la curent cu toate problemele din turism, de altfel a mai avut colaborări cu reprezentanți din industrie și înainte de a prelua conducerea ministerului și cunoaște bine fenomenul. Am avut însă bucuria să constat că este pentru prima dată când s-a înțeles faptul că fără o colaborare constantă, atât cu operatorii, cât și cu patronatele, nu se poate face mare lucru", a declarat, pentru "Cuget Liber", Dragoș Răducan, președintele Federației Patro-natelor din Turismul Românesc.


Proiecte vechi și proiecte noi
Acesta se arată mulțumit de primele discuții, însă este de părere că mai sunt multe de făcut. Primul pas ar fi ca ministerul să-și facă o echipă puternică și bine pregătită. 


"Din păcate, lucrurile nu o meargă ca pe roate chiar de la început pentru că este greu să faci treabă bună fără oameni buni. Practic, nu avem oameni cu care să lucrăm. Chiar și ministerul, de exemplu, trebuie să-și compună echipe de juriști, de finanțiști bine pregătiți, fără de care altfel nu va putea face provocărilor pe care le are un astfel de minister", a mai spus reprezentantul patronatelor.


Chiar dacă ministerul nu a făcut încă publică o strategie și un calendar de acțiuni, se pare că acestea au fost stabilite împreună cu asociațiile patronale și că se continuă inclusiv proiectele începute de Anca Pavel Nedea la Agenția Națională de Turism. Iar vestea cea mai bună este că, în sfârșit, după ani de zile în care fondurile pentru promovare au fost aproape nesemnificative, acum bugetul este unul consistent - cinci milioane de euro.


Destinații românești, pentru români
Conform spuselor vicepreședintelui FPTR, 2017 va fi anul turismului intern deoarece se dorește în primul rând atragerea a cât mai mulți turiști români. Practic, se va încerca promovarea cu precădere a destinațiilor românești, astfel încât românii să nu mai fie tentați să plece în vacanțe în străinătate, ci să rămână în țară. Asta înseamnă însă servicii de calitate și prețuri competitive.


"Agențiile de turism au solicitat, în primul rând, promovare externă, în timp ce patronatele doresc mai ales promovare internă. Reprezentanții ministerului au înțeles că anul acesta este mai important să ne concentrăm mai ales pe turismul intern și apoi pe incoming de turiști străini. Iar anul următor, după ce vor fideliza turiștii români, vor schimba strategia și se vor axa mai mult pe promovarea externă, pentru atragerea de străini", a explicat Dragoș Răducanu.


Acesta atrage însă atenția că existența unui buget mare pentru promovare nu asigură și succesul acesteia. "Semne bune anul are. Avem strategie, avem proiecte începute și proiecte viitoare și un buget dublu față de anul trecut, însă important este cum va fi cheltuit acesta. Marți, pe 31 ianuarie, comisiile de promovare și marketing se vor reuni pentru a discuta concret. Vor prelua ceea ce s-a început anul trecut și se va dezvolta pe baza bugetului avut la dispoziție. Însă este foarte important cum vor fi împărțiți banii respectivi", a mai spus vicepreședintele FPTR.


Mamaia, un cartier de blocuri și nu o stațiune
În ceea ce privește litoralul românesc, FPTR cere definirea corectă a ceea ce înseamnă stațiune turistică de interes național, astfel încât acestea să nu mai fie lăsate să se transforme în cartiere de blocuri. Potrivit patronatelor, din toate punctele de vedere, urbanistic și administrativ, stațiunile ar trebui să aibă o linie pe care să o urmeze. Deși nu se dă niciun exemplu, este evidentă referirea la stațiunea Mamaia, mai ales în partea de nord, acolo unde diferiți investitori au construit blocuri cu apartamente care se închiriază pe timpul verii, în timp ce hotelurile din centrul stațiunii stau goale.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Liviu Chilian
28 ianuarie 2017
Pâinea noastră cea de toate zilele

Urâți suboameni Rromarlanii, Coane Fanica! De departe, cea mai urâta specie umanoida pe pământ. Sa parvii din pâine! Pâinea, hrana primordială data noua de Domnu'! Niște Rromarlani-bizdici de mahala, acești Dobre, Tziggani-Bulgari la origine. Mahalagiul parvenit din banul public. Tatăl. Latura! Pleava! N'a avut liniște pana nu si'a făcut progenitura politicastru smintit. Auzi la el, psihopatul narcisist. Nu găsește...gnomi specialiști ca el, ca sa'si facă echipa sinisteriala. Bizdicu' narcisist de mahala. Adulatorul rabiat al sociopaților-ultracleptomaniaci Mazare si Constantinescu. Va sfârși precum iubiții lui mentori. Veți vedea! Dihani'asta are'n sânge 'otzia, si'n "neuroni" nebunia!

Phileas Fogg
28 ianuarie 2017
turismul romanesc...

Pacat de potentialul acestei tari ptr ca este condusa de incompetenti,corupti si prosti. Chestia asta cu STOP transformarii statiunii Mamaia este prea tarziu,De la primul bloc trebuia tras semnalul de alarma. Nu stiu cum o sa rezolve domn ministru problema,dar Romania este o destinatie turistica scumpa daca comparam raportul pret- calitate. O vacanta in Maramures este mai scumpa decat una in Austria sau Italia. Totul ni se trage din cauza infrastructurii precare si a coruptiei din sistem.Ex. hai sa comparam A2 care face legatura dintre OTP si C-ta , cu Jadranska magistrala din Croatia, construita pe timpul lui Tito. Alt motiv ptr care sunt pesimist in privinta turismului romanesc este actualul ministru.Nu judec oamenii dupa vorbe ci dupa fapte.In CV-ul dl.Dobre scrie ca a fost manager la firma familiei domniei sale.Totul este OK pana calci in piata Tomis 2,parte din afacerea familiei. O piata pustie unde bate vantul.mai sunt 2-3 precupețe mai vechi in rest este pustiu.Oare asa o sa arate si turismul romanesc sub conducerea domnului Dobre?Asa cum lumea prefera sa-si faca cumparaturile in alte piete sau in marile magazine,ptr ca in Tomis 2 este scump si prost si nu prea gasesti nimic,la fel si romanii o sa prefere in continuare alte destinatii in detrimentul Romaniei. PS.1.In CV-ul domniei sale scrie ca a studiat la Strassbourg.Oare Strassbourg-ul arata murdar ,cu strazile facute praf, cu masini parcate pe trotuare precum " marele oras turistic Constanta"? 2.Sa nu aud șmecheria ca Tomis 2 nu mai este al fam.Dobre si ca a vândut-o asa cum afirma al batran ,ptr ca nu va cred.Tot ei controleaza Tomis 2 ,prin intermediari.

Apele Romane
28 ianuarie 2017
Nu se construiesc locuinte

... in apropierea malului apelor. Dar pentru unii e posibil.

Hollywood
28 ianuarie 2017
Blocuri Blocuri

Așa cum spunea mai devreme dementul ăla de Chilian, de-alde Dobre ăștia au făcut bani din contracte plătite cu bani publici. Poate nu toți banii, poate doar o parte dar o parte foarte mare. În paralel cu suptul de la buget, administrația locală unde Dobre Sr. era consilier local, dădea autorizații fără număr pentru construirea de blocuri în Mamaia Nord. Să zici acum că Mamaia arată ca o borâtură de câine este mult prea târziu fiindcă faptul este consumat și kitsch-ul va rămâne. Vine acum Dobre Jr. în calitate de ministru al cornului, laptelui și mierii în turism să spună că e la curent cu problemele din industria de profil. Pe bune? Eu personal nu-l cred, Am convingerea că va duce mai departe politica de prăduire învățată din familie iar fondurile din bugetul ăla dublat se vor evapora mai rapid decât aș ajunge la Nisipurile de Aur. Și Andreea, să dai copy/paste la declarațiile unora și altora nu este jurnalism, dacă asta crezi. Du-te să lucrezi la Monitorul Oficial dacă îți place să publici ce zic alții. Plm.

traian b
28 ianuarie 2017
votați mișcare poPULAra

Vedeti ce ati pățit dacă ați votat cu PSD?

stan
28 ianuarie 2017
miron

In mod sigur cineva va raspunde penal si pt blocurile construite in mamaia sat ...

harun
28 ianuarie 2017
Mamaia harceaparcea

Este prea tirziu. Mamaia,ca statune, a fost terminat. In curind se va scufunda sub greutatea betoanelor. Numaii spagile au constat.Bine a zis cine a zis: Romania,frumosa tara, pacat ca e locuita.Acum ne lamentam. Cine a aprobat mizeriile alea de blocuri arabesti construite pe plaja?Pentru distrugerea statiunii Mamaia ar trebui sa se iasa in strada ,nu pentru care sint foarte departe de intelegerea multora. Bosorogul care comanda nu e sensibil la natura Romaniei ? Vrea numai rasturnare de guverne? Cine sa ne iubeasca orasele noastre ,veneticii care ne conduc?

Liviu Chilian
28 ianuarie 2017
Merdialqaedanii(trepadusi, smintiți, nu...kurajosi) între ei

Aviz 'holywhore'. O dojenește pe sora-psihopata Pergaitza. Cu o siguranța...sărită. Singura caracteristika a Nebunistanezilor-Rromarlani fiind siguranța. Sărită. Pergaitza, acu' doua saptamâni făcea publicitate GrecoTziganilor bizdici-kkpIUDAlisti ce ridikk blocuri in Mama-ei-de-fosta-stațiune! Azi, se suci, sucita! Nu mai vrea blocuri. Reacție ce'l întărâta pe zaporojanu' sărit 'da' pa fix; 'blocangiu' ce se'ntreaba retoric, cine'a aprobat...bloc-atizarea Mamaiei! Pai, cine a fost in...charge, timp de douajdaani la consiliul municipalabil cu ARABIZAREA blocangista a Mamaiei? Aha! Nu vreți s'auziti raspunsu', neicuSHUTILOR! Sa le'o spunem noi, Coane Fanica. Sevil Shaidehoaikk, sau cum naiba o chema' pe aproape primsinistra pesedista, amazoana ce a pus in practica mazarismul jiganesc la malu' marii

SEVER
29 ianuarie 2017
ORBUL GAINII

ATI DORMIT CAM MULT. ACUM, DUPA 26 DE ANI VA TREZITI, VA STERGETI LA OCHI SI VA MIRATI CUM AU RASARIT BLOCURILE IN MAMAIA. MAI BINE VA CULCATI DIN NOU SI NU VA MAI TREZITI. IAR CEI CARE NU AU DORMIT SI AU ASISTAT LA TRANSFORMAREA UNEI STATIUNI INTERNATIONALE IN PERIFERIE CU CURVE SI ALCOOLURI NU AU DREPT LA PAROLA. SEZLONGURI ,UMBRELE PANA LA BUZA APEI,BARURI SI "MUZICA" ASURZITOARE, IMBECILI OBEZI CU PITIPOANCE ANALFABETE CARE BEAU SAMPANIE SI SPARG SEMINTE SCUIPAND COJILE IN VANT ESTE EMBLEMA MAMAIEI. EXACT CE TREBUIE CA MARLANII DIN TOATA TARA SA SE SIMTA BINE.

Carmen
29 ianuarie 2017
Oferta noua in anul 2017

Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la:[email protected]

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.5015 secunde