Stimulente pentru patronii care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței

340
Stimulente pentru patronii care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței - someri-1496852361.jpg

Articole de la același autor

Angajatorii pot beneficia de un stimulent financiar lunar în valoare de 250 lei pentru fiecare elev și student încadrat în muncă. Acești tineri trebuie să fie angajați pe perioada vacanțelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. 


Diferența dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii. 


Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocupare Forței de Muncă, de stimulent beneficiază angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, încheiat în condițiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parțial. În aceeași categorie sunt incluși acei angajatori care încadrează în muncă tineri pe o perioadă temporară, dar numai dacă durata contractului este egală sau mai mică decât durata vacanței.


În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de șase ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.


De asemenea, pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu AJOFM, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8893 secunde