Stare critică la Constanța, risc mare de inundații. Ce măsuri au luat autoritățile

706
Stare critică la Constanța, risc mare  de inundații. Ce măsuri au luat autoritățile - inundatii-1476198994.jpg

Articole de la același autor

În urma atenționării meteorologice, cod portocaliu, de ploi și vijelii, emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în cadrul Primăriei Constanța s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență, format din reprezentanți

ai compartimentelor de specialitate din Primăria Constanța, SC Confort Urban, SC RAJA SA, ISU Dobrogea și ai Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, pentru a lua măsurile de prevenție necesare.


Avertizările Centrului Meteorologic Regional Dobrogea arată că, până în această seară, ora 20.00, în municipiul Constanța, cantitățile de apă ar putea depăși 50 - 60 l/mp. De asemenea, pentru astăzi, până la ora 20.00, este în vigoare avertizarea de vânt puternic, cu viteze ce ar putea depăși 90 km/h.



Măsuri de prevenție 


Reprezentanții Serviciului Inspectorat Protecție Civilă, din cadrul Primăriei Constanța, împreună cu cei ai ISU Dobrogea, au pregătit și au montat, ieri după-amiază, diguri gonflabile de protecție împotriva inundațiilor. Mai exact, digurile au fost montate în zona bisericii "Sf. Maria", pe bd. 1 Mai, și în zona secției 5 de Poliție, în Km 5. 


De asemenea, Inspectoratul de Protecție Civilă, împreună cu angajați ai SC Confort Urban, a pregătit peste 2.000 de saci cu nisip, pe care i-au așezat, ieri, pe următoarele străzi: Apusului, Izvor, Poporului, Steagului, Tabla Buții, Onești, Nicolae Negru, Ion Nenițescu, Răsuri. La blocurile I1 - I6 din zona bisericii "Sf. Maria", sunt așezați saci cu nisip la intrarea în scări. Același lucru s-a făcut și la blocurile de pe str. Teodor Speranția, Km 5. 


Reprezentanții Direcției Gospodărire Comunală au strâns frunzele adunate în jurul grătarelor de canalizare. De asemenea, șase echipaje de alpiniști comunitari au intervenit, acolo unde a fost cazul, pentru ridicarea copacilor sau crengilor căzute. Șase echipe ale Poliției Locale intervin în zonele critice, pentru a ajuta la fluidizarea traficului și pentru a elimina eventualele probleme. 


SC RAJA SA asigură permanența, pentru municipiul Constanța, cu 20 echipe a câte patru oameni, care monitorizează zonele de risc (str. Ahile Mihail, biserica "Sf. Maria" din zona Far, cartierul Km 4-5 - zona Secției 5 Poliție, zona Dacia, zona Delfinariu). Repre-zentanții SC RAJA SA vor suplimenta echipele de intervenție, dacă va fi cazul. Echipajele sunt dotate cu vidanje și pompe de mare putere. 


"Totodată, facem un apel către populație să nu staționeze autovehiculele în zonele în care există riscul prăbușirii vreunui copac, în zonele inundabile ori pe grătarele de canalizare, pentru a nu îngreuna acțiunea reprezentanților primăriei", au declarat reprezentanții primăriei. 


v v v


Constănțenii pot semnala permanent orice problemă la numerele de telefon: dispecerat Primăria Municipiului Constanța - 0241.550.055; dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi - 0241.488.171; 0722.545.366; dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă - 0241.488.166 și 0241/488.108; dispecerat Poliția Locală - 0241.484.205; dispecerat RAJA - 0241.664.444. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6915 secunde