Spectacol cu lumini și apă la fântânile arteziene din Constanța

257

Articole de la același autor

Cinci dintre fântânile arteriziene ale municipiului Constanța au prins viață zilele trecute, după ce au fost reparate, modernizate și repornite. Lucrările au fost efectuate de compania de apă RAJA, care le-a preluat încă de anul trecut. În perioada următoare vor fi puse în funcțiune și celelalte fântâni din oraș și din stațiunea Mamaia.


Fântâna din parcul Tomis II, fântâna din zona Dacia, fântâna din parcul Casei de Cultură, fântâna din parcul Far și fântâna de la Muzeul de Artă - zona Miga au fost aproape complet reabilitate. Lucrările au fost demarate în urmă cu două luni și au fost gata chiar înainte de Paști. "A fost refăcută hidroizolația, au fost reparate sau înlocuite instalațiile electrice și corpurile de iluminat, pompele și automatizările, țâșnitorile, sistemele de alimentare cu apă și bineînțeles, cișmelele. În plus, au fost montate instalații de lumini, care vor da un spectacol aparte odată cu lăsarea serii", explică purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.


Potrivit acesteia, fântâna din parcul Gării, fântâna din zona Policlinica II, fântâna din parcul Teatrului "Oleg Danovski" și bazinele ornamentale de la hotelurile Meridian și Sulina din stațiunea Mamaia vor fi puse în funcțiune în jurul datei de 1 mai, când va avea loc și deschiderea oficială a sezonului estival 2017.


"Elemente ale patrimoniului municipal, fântânile arteziene sunt un simbol al urbanismului și civilizației, oferind zonei în care sunt amplasate un aspect estetic și relaxant. Cu design impunător sau minimalist, cu o istorie bogată sau modernă, fântânile arteziene fac parte din peisajul urban, fiind punctul de atracție pentru oricine în aproape orice anotimp. Ele au un rol de socializare, într-o generație a internetului, și chiar terapeutic, contribuind la eliminarea energiilor negative și la reducerea stresului cotidian", a mai spus reprezentantul RAJA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3401 secunde