Sezonul debranșărilor de la RADET. Constănțenii renunță pe capete la sistemul centralizat de încălzire

4097
6

Articole de la același autor

Numai de la începutul lunii și până la acest moment, 36 de asociații de proprietari și alte 28 de persoane fizice și-au depus cererile la primărie pentru a intra în posesia autorizațiilor pentru branșamentele la gaze. Cifra celor care vor renunța la încălzirea prin intermediul Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET) va crește, mai mult ca sigur, considerabil începând cu următorul sezon rece.



Dintre asociațiile care au solicitat acest lucru, amintim Asociația nr. 399, cu sediul pe bulevardul 1 Mai nr. 331, Asociația "Căminul" (strada Vârfu cu Dor nr. 9), Asociația Bloc T8 (strada Su-ceava), Asociația IV9 și IV 10 (strada Solidarității), iar exemplele pot continua.

Oamenii spun că s-au săturat de facturile mari la întreținere, iar mulți dintre ei, îndeosebi bătrânii, se află în imposibilitatea de a le mai plăti.

"La acest moment, mai avem 1.200 de lei restanță din iarnă, pentru că factura a venit în fiecare lună în jur de 750 de lei. În aceste condiții, ce să plătești mai întâi și ce să mai mănânci? Noi nu mai facem față unor costuri atât de mari, așa că am vorbit cu copiii, care ne ajută să trecem pe gaze și sperăm ca iarna viitoare să reușim să ne plătim facturile la timp", ne-a declarat Ilie Mareș, un locatar care se va debranșa în perioada imediat următoare.

v v v

Așadar, cei care vor să se încălzească cu ajutorul unei centrale pe gaze trebuie mai întâi să se debranșeze.

"Solicitarea de debranșare se face numai la noi, în perioada 15 mai - 15 septembrie. Până acum, avem doar câteva solicitări", a declarat, la rândul său, directorul RADET, Liviu Popa.

Consumatorii care vor să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire trebuie să meargă, mai întâi, la registratura regiei pentru a cumpăra o cerere tipizată necesară obținerii avizului de debranșare. Necompletarea tuturor datelor solicitate în anexele formularului, cât și neprezentarea documentelor necesare enumerate în procedura de debranșare atrage în consecință neaprobarea cererii de deconectare/debranșare.

În cazul în care există debite către RADET, se respinge cererea de deconectare fără să se mai verifice restul documentelor depuse. În plus, solicitantul trebuie să primească în prealabil aprobarea deconectării atât de la Asociația de Proprietari care convoacă adunarea generală, cât și de la vecinii cu care are pereți comuni. În baza acestor aprobări obținute, se parcurge procedura din Metodologie, iar RADET Constanța verifică dacă sunt îndeplinite cumulativ condițiile prevăzute de legile în vigoare și apoi emite avizul favorabil.

Ulterior, după avizarea favorabilă, solicitantul achită taxa de deconectare/debranșare, stinge datoriile față de RADET și primește împreună cu asociația de proprietari un proces verbal de constatare a deconectarii/debranșării. Acest document permite modificarea suprafeței radiante din contract și certifică debranșarea legală.

v v v

Pentru cei care vor dori să se bran-șeze la RADET, regia și-a propus să branșeze pe cheltuiala sa orice imobil amplasat în vecinătatea rețelei de ter-moficare a municipiului. În aceste situații, se va încheia cu solicitanții un contract conform căruia noii clienți nu se vor putea debranșa mai devreme de cinci ani.

Dacă o persoană va dori, totuși, să rezilieze acel contract, atunci va fi obligată să plătească regiei contravaloarea lucrărilor executate, legate de branșare. 


Comentează știrea

nazi
22 mai 2017
opinie

Vrei să te debranșezi taxă, vrei să te branșezi taxă și contract pe 5 ani dar RADET poate garanta prețul fix pe 5 ani nu. O să intrați in faliment ca toate întreprinderile de stat care nu au știu să se reinventeze, cu o centrală pe gaze la un apartament cu 3 camere într-o lună de iarna 50 de lei cu economie de pensionar și de la RADET cât ?

cucuveaua
22 mai 2017
subscriu la opinie,

dar sa vedem si pretul gazelor cum va fi?noi ca tara suntem in comica situatie sa ne cumparam gazele noastre,descoperite la noi,dar....concesionate de....americani si....rusi!zacaminte URIASE,date moca!de-aia zic si eu:nu cumva e manevra facuta,dupa ce oamenii renunta la incalzirea prin radet,sa explodeze si pretul la gaze?care sunt volatile?guv.dragneanu fac oricesa mai jupoaie niste bani tot de la omul sarac.e ca la poker,mergi la cacealma,sa vezi ce iese!

fani
22 mai 2017
ceva gaze

O mare greseala sa spui ca resursele tarii s-au dat moca ! Pai miliardarii nostri cum au reusit sa se "pricopseasca " ?

Răspuns la: subscriu la opinie,
Adăugat de : cucuveaua, 22 mai 2017
dar sa vedem si pretul gazelor cum va fi?noi ca tara suntem in comica situatie sa ne cumparam gazele noastre,descoperite la noi,dar....concesionate...
fani
22 mai 2017
RADET -ul

Realitatea este de fapt in curtea RADET !! Management infect,lipsa specialisti ,pierderi datorate tocmai neindeplinirii obligatiilor legale ... Cate procese verbale de constatare a debransarii exista si cate debransari sunt raportate de catre asociatiile de proprietari. Se fura in draci ,mai ales apa calda .

nn
22 mai 2017
rdeat

...sa se branseze la radet ... :)) ... tare

Mine
20 iulie 2017
Radet

Formularul se plateste!!!iar abuzuri..formularul trebuia sa fie pus la dispozitie gratuit dar cine sa verifice..oricum fara subventie nu mai rezista

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4111 secunde