Senzori și tehnologie LED. Constanța, pe harta orașelor smart

385
Senzori și tehnologie LED. Constanța, pe harta orașelor smart - smartcity1-1502987753.jpg

Articole de la același autor

Municipiul Constanța a fost introdus oficial pe harta orașelor smart din România. Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate a lansat, zilele trecute, Harta Proiectelor Smart City. Aceasta este disponibilă online, la adresa map.romaniansmartcity.ro. Harta Proiectelor Smart City este un program pilot, menit să identifice proiectele dezvoltate în cadrul conceptelor smart city și să monitorizeze proiectele propuse de autorități pentru tranziția către orașe inteligente.

Astfel, la Constanța, apare pe hartă proiectul smart parking de la Sala Sporturilor, al cărui beneficiar este Primăria Constanța. Este vorba despre o soluție implementată de Telekom România, în zona Sălii Sporturilor, și care constă în echiparea unei parcări, cu o capacitate de 50 de locuri, cu senzori plasați în asfalt, și care sunt conectați la o platformă care procesează în timp real informațiile privind disponibilitatea locurilor, cinci stâlpi de iluminat care au la bază tehnologia LED, un pilon multifuncțional care integrează nouă funcționalități, printre care o cameră video cu un unghi de 360 de grade care poate transmite live imagini din jur, un ecran pe care pot fi afișate diferite informații, un modul de analiză a condițiilor de mediu și conectivitate wi-fi gratuită pentru persoanele aflate în zonă.

Mai urmează o etapă

În prima etapă, programul prezintă localizarea proiectelor smart city, pe teritoriul României, precum și informații despre acestea. Echipa de voluntari a ARSCM lucrează constant la actualizarea informațiilor, pe măsura primirii acestora de la autoritățile decidente, iar conform calendarului stabilit, cea de-a doua etapă, estimată pentru finalul anului 2017, va prezenta analize detaliate de la cei care le implementează, dar mai ales exemple de bună practică.

Harta Proiectelor Smart City este un instrument util, pus la dispoziție gratuit de către ARSCM, important atât pentru autoritățile abilitate pentru a-și prezenta soluțiile către cea mai importantă comunitate smart, cât și pentru a prezenta proiecte cu grad crescut de replicabilitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4245 secunde