Se întoarce canicula, pe litoral

253
Se întoarce canicula, pe litoral - vremeacanicula10-1502987429.jpg

Articole de la același autor

Ne-am mai răcorit puțin, pe litoral, în ultimele zile, dar toamna este încă departe. Meteorologii anunță că se întorc canicula și disconfortul termic, așa că vremea va fi în continuare numai bună de plajă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare meteo, pentru toată țară, de caniculă și disconfort termic. Astfel, astăzi și mâine, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară, în regiunile sudice și sud-vestice, iar sâmbătă, 19 august, în toate zonele de câmpie și podiș. Se vor înregistra temperaturi maxime de 34 - 36 de grade, iar în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități în special în Câmpia Română și în Câmpia de Vest.

În cursul zilei de duminică, 20 august, în sudul, centrul și estul țării, vremea se va menține călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34 - 35 de grade. În regiunile vestice, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.

Astăzi, la Constanța, cerul este mai mult senin și vântul suflă moderat, dinspre nord-est. Maxima termică va atinge 30 de grade Celsius. La noapte, va fi din nou senin, iar termometrele vor indica minimum 21 de grade.

Sâmbătă și duminică, se va mai răcori puțin, până pe la 28 de grade, iar de luni sunt așteptate ploi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4043 secunde