Se face lumină în Constanța? Primăria începe modernizarea sistemul de iluminat public

1152
2

Articole de la același autor

1.589 de stâlpi și 2.320 de corpuri de iluminat vor fi montate de-a lungul a 76 de kilometri de rețea de iluminat public ce urmează să fie realizată în următoarele luni la Constanța. Vor avea în sfârșit lumină pe străzi locuitorii din cartierele Baba Novac, Compozitorilor, Veteranilor și va reabilitată rețeaua din Palazu Mare, din Peninsulă și de pe marile bulevarde ale orașului.

Este vorba despre un proiect pe bani europeni, cu o valoare totală de peste 32 de milioane de lei, și care are ca obiectiv principal modernizarea și reabilitarea infrastructurii urbane a Polului de Creștere - Constanța. "Am reușit să aplicăm și să demarăm acest proiect datorită unor economii la licitațiile pentru alte programe de investiții. Proiectul a fost semnat pe 27 februarie 2015 și sperăm să terminăm până pe 27 decembrie 2015, din cauza condiționării cheltuirii banilor europeni până la finele acestui an", a declarat Ani Merlă, directorul de programe din cadrul Primăriei Constanța.

Potrivit acesteia, sunt cuprinse în proiect crearea și extinderea rețelei în cartierul Baba Novac, în cartierul Compozitorilor, în cartierul Palazu Mare, în cartierul Constanța Sud și crearea și reabilitarea rețelei de iluminat public din zona peninsulară, de pe bulevardul Mamaia, între strada I.G. Duca și bulevardul Aurel Vlaicu, de pe bulevardul Aurel Vlaicu, între bulevardul I.C. Brătianu și bulevardul Mamaia, de pe bulevardul Tomis, între bulevardul Ferdinand și bulevardul Alexandru Lăpușneanu și de pe bulevardul Ferdinand, între strada Mihai Viteazu și Gara CFR. Vor fi realizate linii electrice subterane, vor fi montați stâlpi și aparate de iluminat noi, cu sistem modern de telegestiune.

"Este un proiect amplu, se va lucra cu mai multe echipe, nonstop dacă este necesar, vom face toate eforturile pentru a termina la timp. Pe lângă lucrările importante din cartiere, se vor sistematiza bulevardele, vom scăpa de fire și vom trece la corpuri de iluminat tip led, ceea ce înseamnă costuri mai mici și o lumină mai bună", a declarat Claudiu Ilie, directorul punctului de lucru Constanța al Luxten, compania care a câștigat licitația și va efectua lucrările.

Stâlpi și corpuri de iluminat personalizate

În zona peninsulară și pe bulevardul Ferdinand, de la Gară până la plaja Modern, vor fi montați stâlpi și corpuri de iluminat în stilul art nouveau, în ton cu arhitectura zonei, iar în celelalte cartiere vor fi montați stâlpi și corpuri de iluminat cu model contemporan, mo-dern. De asemenea, în zona istorică și în centru, becurile vor avea lumină caldă, pentru a reda atmosfera de odinioară, iar pe restul străzilor și bulevardelor vor fi folosite leduri cu lumină rece.

Comentează știrea

mariana
26 august 2015
merita interes

Oportunitate de dezvoltare personala si financiara nebanuita. Detalii la adresa: [email protected]

Eu
16 noiembrie 2015
Compozitori

Finalizare sistem iluminat public si asfaltare strazi, parca era vorba... De asfaltare nu se mai spune nimic. Pe strada Rapsodiei la ora asta inca nu s-a montat niciun stalp, ce sa mai vorbim de asfaltare sau finisaje, asta cu o luna inainte de termenul de finalizare al proiectului. Va bateti joc de noi?! Ati conditionat asfaltarea strazilor din cartierul Compozitori fata de instalarea sistemului de iluminat public : va fac cunoscut d-nule Primar, faptul ca cele doua activitati nu au nicio legatura una cu cealalta : santurile (daca se pot numi asa) au fost realizate pe langa casele oamenilor, eventual pe zona de trotuar (asa cum ar trebui sa existe intr-un ORAS), si nu pe suprafata carosabila. In cartierul Compozitori, ca exemplu, nu se mai lucreaza de 1 luna (s-a lucrat cam 2-3 saptamani sa se sape un ,,sant'' si sa se monteze cativa stalpi pe UNELE strazi - nu toate), pamantul rezultat in urma sapaturilor a fost aruncat pe strazi, asta ca ploile care vor urma sa produca o mocirla adevarata. Pentru reprezentantii autoritatii contractante si a castigatorului Luxten : ne puteti raspunde cu 1 luna inainte de finalizarea proiectului cand se va finaliza iluminatul public si cand vor fi asfaltate strazile in cartierul Compozitori ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5129 secunde