Se construiește în draci la Constanța! Autorizații pe bandă rulantă pentru blocuri de locuințe

2598
11

Articole de la același autor

Problema spațiului locativ are toate șansele să se rezolve în Constanța, în următorii ani. Pretutindeni în oraș, în cartiere, în centru, la periferie, sunt numai șantiere, se ridică blocuri după blocuri. La fel se întâmplă și în Mamaia.

Firme sau persoane fizice au ales să investească în imobiliare, dar nu oricum, ci construindu-și propriile blocuri, cu apartamente pe care intenționează să le vândă sau să le închirieze.

Primăria Constanța a dat, în ultimele luni, autorizații pe bandă rulantă pentru ridicarea de turnuri. Se lucrează în sudul orașului, lângă podul de la Doraly, în centru, pe bulevardul Tomis, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în Inel II, în Compozitorilor, în Tomis Nord, în Faleză Nord și foarte mult în nordul stațiunii Mamaia. Peste tot se sapă și se înalță macarale. Rămâne de văzut câte din apartamentele ce vor fi gata în toamnă sau la iarnă se vor vinde și la ce prețuri, având în vedere creșterea ofertei.

Numai de la începutul anului și până în prezent, Agenția Județeană de Mediu Constanța a primit peste 25 de cereri de emitere a acordului de mediu pentru ridicarea de imobile cu mai mult de patru etaje, cu destinația de spații de cazare sub formă de apartament hotel sau locuințe colective în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia. Investitorii sunt firme cunoscute în județ, dar și persoane fizice. Este vorba numai despre proiecte mici, cu câte un bloc, o singură societate solicitând autorizarea pentru un cartier rezidențial. În total, aici vor fi construite 128 de apartamente cu o cameră, 89 de apartamente cu două camere și 80 de apartamente cu trei camere.

Cartier rezidențial pe Aurel Vlaicu

SC Scut SA vrea să construiască ansamblul rezidențial "Aurel Vlaicu", pe strada Aurel Vlaicu nr. 144, între zona industrială și strada Baba Novac. Cartierul va fi compus din 11 tronsoane, cu șase blocuri de cinci etaje, un bloc de șapte etaje, un bloc cu opt etaje și trei blocuri de nouă etaje.

Potrivit memoriului, beneficiarul dorește crearea unui ansamblu rezidențial care să răspundă nevoilor în continuă creștere a cetățenilor pentru spații de locuit adaptate stilului de viață contemporan, în cadrul cărora să primeze confortul participanților. Amplasamentul ales este oarecum ferit de agitația centrală, încercându-se astfel mutarea funcțiunii de locuire spre periferia orașului, zonă cu grad mic de poluare.

Ar putea scădea prețurile

Agenții imobiliari sunt optimiști și se așteaptă ca numărul mare de apartamente ce vor fi puse în vânzare în următorii ani să ducă la o scădere a prețurilor.

"Piața cere, în prezent, mai ales apartamente cu două camere, tocmai pentru că sunt prețuri accesibile, dar și garsoniere și apartamente cu trei camere. Faptul că sunt în derulare numeroase proiecte imobiliare este un semn bun. Investitorii au sesizat cererea mare și vin să o satisfacă. Constănțenii vor în special apartamente în blocuri noi, mai ales datorită arhitecturii și împărțirii interioare. Ne așteptăm astfel și la o oarecare scădere a prețului, având în vedere că oferta va fi generoasă și vor avea de unde alege", este de părere Mircea Ioan, agent imobiliar în Constanța. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
popey marinarul
27 iulie 2015
dezastru

Tot ce se construieste se face pe spatiu verde .S au dat autorizatii sa se costruiasca la 5 m de celelalte blocuri nu se respecta nimic

nae
27 iulie 2015
spalatura de bani imobiliara

In primul rind cei fara case s-ar fi mutat pina acum daca ar fi avut bani deci poti sa faci o mie de blocuri daca musterii sint refuzati de banca ptr salariul mic.In al doile rind betoanele astea sint facute ptr spalat bani.In al treilea rind se grabesc toti care au dat spaga lui Mazare sa le termine sau sa inceapa constructia in caz ca banditul va fi inchis sa nu ramina cu buza umflata daca nu cumva ciripeste ca sa scape mai ieftin si vor fi luati ptr dare de mita.

ath
27 iulie 2015
Alba-neagra in fesene

Programul electoral,campania electorala la romani seamana cu jocul "alba-neagra".Cetateanul trebuie sa ghiceasca unde au fost ascunse promisiunile electorale.De exemplu,Mazare a promis in 2012 o gigacalorie mai ieftina(printre altele).Cand Fagadau a ridicat paharul in anul 2015 ,alegatorul a dat de bila cu "betoane in iarba".Ghinion.Mazare,sarlatanul si-a cerut scuze.Alt exemplu.Pe Banias l-am votat in PDL.La sfarsitul mandatului ,l-am gasit ascuns in paharul Partidului Conservator.Nu l-am ghicit nici pe asta.Pe Mazare l-am votat ca independent.La sfarsitul primului mandat,l-am gasit ascuns in paharul pesedeului.G.Slabu a fugit la "interesul national" fara sa ne dea explicatii. M-au zapacit de cap.Pe escrocii astia nu-i ghicesti niciodata.Nu te supara frate,da-mi votul si mai incerca o data ! Astia sunt smecherii "jucatori" din politica romaneasca.As vrea sa stiu daca Mazare(Fagadau) au proimis "accente verticale" si betoane pe spatiile verzi.Nu cred.Mai Cuget Liber,mai cetateanule,ati vazut ce inseamna sa nu dati dovada de responsabilitate ? Ati vazut ce inseamna sa promovezi un canditat la primarie fara sa-l cunosti cu adevarat ?(vezi Boroianu ) Ati vazut ce inseamna sa nu-i intrebati,sa nu-i trageti la raspundere pentru promisiunile din campaniile electorale.In 2016,Fagadau si cu el tot pesedeul din Constanta vor avea de raspuns la multe intrebari.Daca mai joaca alba neagra cu noi,e posibil sa punem mana pe ghioaga.Nu le doresc.

hermes
27 iulie 2015
Ca in jungla

Se construieste.. asta este un lucru bun... Problema este cum se construieste.. Nu se respecta nici o logica, nici o regula a bunului simt. Se dau autorizatii de blocuri turn intre case sau intre blocuri mai mici. Nu se tine cont ca se strica imaginea orasului si confortul celorlalti locatari. Bani sa iasa ca dupa noi potopul. IN zone P+1 apar brusc blocuri de 6 etaje care nu fac decat sa urateasca si mai mult un oras care de mult nu mai arata a oras civilizat ci mai degraba o jungla urbana unde bunul simt si regulile in constructie au disparut de mult.

Pacientul
27 iulie 2015
Betoane

Ar trebui justitia sa se autosesizeze. Primaria si consilierii locali trebuie sa raspunda. E strigator la cer: constructii pe spatiul verde (vis-a-vis de hotel Parc,pe spatiul verde,fostul consilier Butnaru si-a construit vila), don Costel (Zelca) a construit un bloc pe locul de parcare de la intrarea in satul de vacanta,altii au construit pe Lapusneanu, pe spatiul verde,etc.etc.etc. Spuneti fratilor lucrurilor pe nume.

DODO
27 iulie 2015
risu-plinsu

Aparent foarte bine dar vrem sa vedem si noi un plan general de urbanism , o idee unitara a stilului arhitectonic si mai ales o parere a vreunei asociatii locale de arhitecti. Asta ca sa stm si noi ce ne asteapta.Este prevazuta constructia unei sere unde sa ne ducem copii sa respire curat ? ( ca de la parcuri se pare ca ne luam adio ! ) Perhaito ,iar esti entuziasta de aparente NU vezi niciodata esenta. Pe vremuri orasul a avut un primar =Mihalache de meserie arhitect sapa si afla ce a facut el ,cum a vrut sa faca din Constanta orasul teilor si al castanilor !!! multe amenajari inca se mai vad dar nu au fost intretinute.Viziunea lui : un oras al parcurilor ,aerisit

Dana
27 iulie 2015
Atfel de oferta de lucru

Trebuie să aveți convingerea fermă că meritați rezultatele și că ele vor veni când veți fi pregătit să le primiți. Trebuie să vă hrăniți credința și convingerea, până când acestea se vor transforma în încredințarea fermă că scopul vostru poate fi atins. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

CRISTIAN BRAILEANU
30 iulie 2015
STR. SMARALDULUI, 12 Bloc construit si locuit, fara canalizare si racordat la energie elctrica de la Enel Constanta de 3 ani.

Str. Smaraldului no. 12, Bloc construit de aprox. 3 ani, locatarii din acest bloc nu au canalizare, energie de la Enel, blocul este inundat la subsol si strada Smaraldului nu este pietruita macar.

ben
11 august 2015
Cautam colaboratori

Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Observator
20 august 2015
Cladiri parasite

Eu nu inteleg de ce nu demolați/ confiscati clădirile parasite care stau sa cada pe trecatori si nu construiti in locul lor blocuri de locuinte ANL.

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5805 secunde