SCAPĂ DE IMPOZITUL URIAȘ PE CASĂ! Cum se stabilește impozitul pentru clădirile rezidențiale

4668
3
SCAPĂ DE IMPOZITUL URIAȘ PE CASĂ! Cum se stabilește impozitul pentru clădirile rezidențiale - fotofondspit-1453741035.jpg

Articole de la același autor

Dacă nu depuneți cererea de recalculare veți plăti sume uriașe

În premieră, anul acesta, constănțenii care dețin o clădire rezidențială unde își are sediu o firmă și se desfășoară o activitate economică plătesc un alt tip de impozit decât persoanele fizice pro-prietare de clădiri exclusiv rezidențiale.

"În categoria clădirilor rezidențiale sunt incluse clădirile folosite pentru locuit, alcătuite din una sau mai multe camere, cu dependințele, dotările și utilitățile necesare, care satisfac cerințele de locuit ale unei persoane sau familii și care nu sunt folosite pentru desfășurarea unor activități economice", explică directorul executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, Virginia Uzun.

Potrivit acesteia, în cazul în care la adresa clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal la care nu se desfășoară nicio activitate economică, impozitul pe clădiri se stabilește întocmai ca la clădirile rezidențiale.

"Activitatea economică se referă la orice activitate care constă în furnizarea de bunuri, servicii și lucrări pe o piață și cuprinde activitățile de producție, comerț sau prestări de servicii, inclusiv activitățile extractive, cum ar fi extracția mineralelor pentru industria chimică și a îngrășămintelor naturale, agricole și activitățile profesiilor liberale sau asimilate acestora. Persoanele care se regăsesc în această situație au obligația să depună declarația fiscală pentru stabilirea impozitului/taxei pe clădiri rezidențiale, nerezidențiale sau cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, până la data de 31 martie 2016. Recalcularea impozitului, după caz, se va face numai dacă se va depune declarația fiscală", mai precizează șeful SPIT Constanța.



Termenul limită pentru solicitarea recalculării - 31 martie

Formularul se poate descărca de pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea Persoane fizice - Documente declarare - Impozitul pe clădiri. Împreună cu documentele justificative, declarația trebuie depusă la SPIT, fie online, pe site-ul www.spit-ct.ro, accesând butonul "Depune declarațiile online", fie prin e-mail ([email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]) sau pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea "Servicii online/Plata online a impozitelor" ori link-ul https://etax.spit-ct.ro, în urma autentificării cu nume utilizator și parolă emise de către SPIT în urma unei cereri depuse online. 
De asemenea, mai puteți trimite declarația prin fax, la numerele de fax 0241/488.566, 0241/488.536, 0241/488.543, 0241/488.545, 0241/488.531, prin poștă, cu confirmare de primire, sau direct, la ghișeele agențiilor fiscale ale SPIT. Termenul limită pentru depunerea cererii de recalculare este de 31 martie 2016.


Comentează știrea

sibnet
26 ianuarie 2016
Nou sistem de lucru la domiciliu!

In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la [email protected]. Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.

Rosca
26 ianuarie 2016
Bani la domiciliu

Este timpul sa va asigurati viitorul, cu acest ghid pas cu pas al prosperitatii pe termen lung! Profitati si dv. de programul nostru de castiguri suplimentare in timpul liber, asa cum multi alti oameni au facut-o deja si sunt extrem de multumiti! Incepeti acum, cat mai e timp! Rezolvati-va repede problemele cu banii! Cautati-ne de urgenta la adresa de email: [email protected]

mioara
26 ianuarie 2016
lucru de acasa

Daca esti perseverent, hotarat si dornic sa-ti schimbi radical viata, vino in echipa noastra si vei avea numai de castigat.Numai noi insine ne putem construi o viata mai buna. Selectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, un proiect unic in tara si nu numai.NU este necesara niciun fel de experienta. Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe email. Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la adresa de email: [email protected] Te asteptam cu drag!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8732 secunde