SCANDALOS / Asaltul betoanelor sufocă stațiunea Mamaia GALERIE FOTO

4211
15
Ai crede că Mamaia este pustie în această perioadă a anului. Dar faimoasa stațiune de la malul mării este foarte animată. Nu este însă vorba de turiști, ci de muncitori care lucrează de zor la construcțiile noi ce se ridică.

Stațiunea Mamaia arată ca un imens șantier. Și pe stânga și pe dreapta, și pe malul lacului și pe malul mării, se construiește cu un ritm amețitor. Chiar și în primele zile ale anului, în ciuda gerului lui ianua-rie, muncitorii sunt pe schele, toarnă betoane, montează stâlpi pentru viitoarele hoteluri sau complexe de apartamente care vor fi gata la vară. Investitorii trag tare să le ridice și să le dea în folosință o dată cu deschiderea sezonului estival.

Coloși de beton se ridică pe locurile unor parcări ceaușiste sau chiar pe spațiul verde. Se construiește cu viteză, chiar și la temperaturi foarte mici, nu se poate pierde nici măcar o zi. Așa se face că, dacă vă plimbați zilele acestea prin stațiune, veți rămâne mirați ce clădiri noi au apărut sau sunt în construcție. Ca peste noapte se ridică hoteluri, pensiuni sau blocuri de apartamente de lux.

Hoteluri și apartamente, cu nemiluita

În zona Cazino, pe partea cu marea, a apărut o clădire cu cinci etaje, chiar în dreptul parcării. Se vede cum blocul, despre a cărui destinație nu se știe nimic, neavând niciun panou de prezentare a construcției, se ridică pe ceea ce a fost, cândva, spațiu verde. De altfel, o latură este aproape lipită de un copac, care, cu siguranță, are soarta pecetluită.

Vizavi, pe o fostă parcare ceaușistă, împrejmuită încă de anul trecut, cu gard pe care scrie "Proprietate privată", au fost trântiți munți de pământ și pietre. Aici, S.C. Rosemberg Imobiliare S.R.L., o firmă ce funcționează la aceeași adresă cu sediul Fin.Co.Ge.Ro.Spa și care are același reprezentant

ca și administratorul S.C. Fin Co.Ge.Ro.Spa Imobiliare S.R.L.., în asociație cu S.C. Habitat și Ambient S.A., Giurgiucanu Costică și Giurgiucanu Oana, vor să ridice un complex hotelier.

Ceva mai spre nord, se zărește, chiar la șosea, pe partea cu lacul, un alt colos de beton și BCA. Clădirea, în curs de construcție, are, deocamdată, patru etaje. Potrivit panoului de șantier în lucru, acolo va fi ridicat un imobil P+6-8, cu locuințe de vacanță. Beneficiarul investiției este S.C. Solid House S.R.L, situată pe str. Interioară III nr. 19. Construcția va fi finalizată, conform aceluiași panou, pe 15 martie 2015. 


Se vând toate parcările!

Mai înspre nord, în zona Trei butoaie, pe un stâlp este pus un anunț care arată către o altă parcare ca fiind "Teren de vânzare". Vizavi, se ridică o altă clădire. Aici, de altfel, pare să fie cea mai intensă activitate. Zeci de muncitori lucrau, la sfârșitul săptămânii trecute, cu mult spor, în ciuda vântului puternic și a gerului de afară. Acolo se ridică un alt imobil P+6-7 etaje, cu funcțiunea de hotel. Beneficiarul investiției este S.C. D.C.& O Hotel S.R.L., cu sediul pe strada Ștefan cel Mare nr. 100, Constanța. Construcția va fi finalizată pe 19 octombrie 2015.

S-au găsit portițe!

Așadar, deși Planul Urbanistic Zonal pentru stațiunea Mamaia este anulat în instanță încă din luna mai 2011, la cererea directorului Inspectoratului de Construcții Constanța, de atunci, Christian Gigi Chiru, în Mamaia se construiește fără nicio jenă, în baza unor autorizații emise de Primăria Constanța în anul 2012. Magistrații Curții de Apel Constanța au anunțat HCLM 302/2009 și au constatat nulitatea PUZ-ului stațiunii, după ce au constatat numeroase neconformități în aprobarea lui, de la care lipseau avizele Ministerului Turismului, MapN, MAN, MI, SRI și DADL. Deși sentința este definitivă, irevocabilă și executorie, se pare că s-au găsit portițe pentru a continua betonarea Mamaiei. "Într-adevăr PUZ-ul stațiunii Mamaia este anulat în instanță, dar autorizațiile de construcție se dau în baza unui PUD (n.r. - Plan Urbanistic de Detaliu) din anul 2007. Practic, reprezentanții Primăriei se raportează la el atunci când autorizează construcțiile din stațiune", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al Agenției Județene pentru Protecția Mediului Constanța, Lavinia Monica Zaharia.



Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Andreea
7 ianuarie 2013
La puscarie cu Drogatul nenorocit si cu Porcu' adormit in intersectie!

La puscarie cu Drogatul nenorocit si cu Porcu' adormit in intersectie!

abcdef
7 ianuarie 2013
mamaia

AMINTITI-VA CA L-ATI ALES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ion
7 ianuarie 2013
Constructii ilegale

Intre strazile Soveja si Biruintei in spatele bloculuiDR25 incadrata intre Baba Novac si Steagului se construieste fara autorizatie peste conductele RAJA si Radet toate sesizarile facute de asociatia de proprietari deorece nu respecta distanta de 1/2 din inaltimea cladirii cele mai inalte adica cel putin 7 metri au fost fara efect , ITM ul conttoleaza aceste santiere

A fost ales pe bune
7 ianuarie 2013
din bobor

Mai usor cu criticile, caci nici voi si nici patronul vostru nu ati fost in stare sa aduceti si/sau sa promovati un candidat care sa-i poate face fata cat de cat lui Mazare si gastii lui de corupti pana la plasele. Se zice ca a castigat Mazare ca a dat spaga etc. Nu! A castigat pt ca Constantenii nu au avut din nou cu cine sa voteze!!! Asa ca ciocu mic acum...

ANGAJATII ANR NU MAI SUPORTA PROSTIA SI CORUPTIA
7 ianuarie 2013
Socant :Inceputul sfarsItului ANR.Cei ce au distrus Autoritatea Navala Romana si-au pus salarii "nesimtite"

Conform Radio Doina 5.01.2013 CURTEA DE CONTURI a inceput controlul ANR cu privire la salariile mari pe care le iau unele persoane ;sesizarea a fost facuta de angajatii ANR nemultumiti de faptul ca salariile sint inegale si a fost urmata de controlul CURTII DE CONTURI.Vizati sint Mihai Sagau si membrii conducerii care au avizat maririle depasind grila salariala prevazuta de lege. In comunicat se prevede ca persoanele care au primit banii ilegal vor fi obligate la returnarea lor catre stat. Sursa :Radio DOina

Turist
7 ianuarie 2013
Statiunea Sat de vacanta

Schimbati denumirea Mamaia in Statiunea Sat de vacanta ca asa a ajuns ,inghesuita fara spatiu verde fara locuri de parcare cu bodegi langa bodegi fel de fel de tarabe si terase unde se vinde orice si oriunde Faceti publice atributiunile Garzi de mediu ,Inspectoratului de Stat in Consttuctii din ce partid fac parte cei ce conduc aceste institutii . Poate se sesizeaza autoritatile statului pentru abuz ,neglijenta in serviciu etc Poate apar niste stenograme din incubatoarele unde se nasc si se baga sub pres aceste constructii facute si cu personal care lucreaza la negru , mai mult de 5 fiind fapta penala Speram ca toate aceste constructii din oras si Statiunea manelizata vor disparea

raspuns
7 ianuarie 2013
Miroase a bani spalati

In anii '90 sute de mii de romani au fost jefuiti cu ajutorul statului roman.In Romania anilor '90,intr-o Romanie cu o industrie socialista invechita si ineficienta,romanul de rand credea ca are posibilitatea sa ajunga boier cu conditia sa investesaca la Caritas sau la FNI.Guvernantii de atunci nu au miscat un deget.Nimeni nu s-a intrebat cum poti sa obtii intr-o tara saraca un profit anual de 1200%(la Caritas) sau de 100%(la FNI).Romania nu a dus lipsa de intelectuali,de doctori in economie,de specialisti sau de experti contabili dar niciunul nu a tras un semnal de alarma atunci cand a trebuit. Expertul roman era pe cînd nu s-a zărit,azi il vedem și nu e.In cazul de fata nimeni nu se intreaba de unde au bani "dezvoltatorii" lui Mazare in conditiile unei grele crize economice.Nimeni nu intreaba cine-i finanteaza.Toata lumea se minuneaza.Aici miroase a spalare de bani negri.Cel mai cinstit guvern din toate timpurile nu vede si nu aude.Chiar mai mult,guvernul Ponta incurajeaza evaziunea fiscala prin vocea lui Mazare.Evaziunea fiscala are o haina noua. Inchirierea vilelor de vacanta si a apartamentelor din Mamaia fara contracte legale se numeste "completarea veniturilor"(din declaratia lui Mazare).Guvernul aplauda.Dupa minunea de la Caritas si minunea de la FNI,a venit vremea sa ne minunam de a treia minune a Romaniei:Minunea de la Mamaia.

MIRUNA
7 ianuarie 2013
acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti

Ati vrut mazare, o sa aveti mazare !! ...MASCARICIUL INTERLOP va devaliza orasul ,il va umple de gunoaie si maidanezi ,va distruge toate spatiile verzi(apropos de sp verzi, in curand vom fi INVADATI DE TANTARI,MUSCULITE,GANDACEI,SI ALTE INSECTE PT PRIMARIA NU FACE DEZINSECTIE CA LUMEA)...PANA SI SOBOLANI AVEM !!.DACA ALEGATORII CONSTANTEI SUNT MASOCHISTI SAU EGOISTI,DACA LE PASA DOAR DE STOMACUL LOR GHIFTUIT CU PUI SI OREZ DE LA MAZARE.....ASTA E!

MIRUNA
7 ianuarie 2013
aloooo...slugile lui mazare-NU PRICEPETI CA NU TOI CEI CARE SUNTEM ANITMAZARE N U SUNTEM DE LA PDL ? ..Dar ce face pastaie e vandalizarea .indatorarea si mulgerea resurselor orasului pe 100 ani !!!

Am facut,impreuna cu zeci de vecini, sesizare pt o trecere de pietoni-e aprobata acum aproape 1an jumate !!2, amendarea celor care fac custi ilegale de caini pe langa blocuri de vreo 8-9 luni si altele...oricum absolut nimic nu s-a rezolvat;PRIMARIA ,INSPECTORII SI ANGAJATII LOR NU FAC NIMIC..1, trecere de pietoni aprobata de peste 1 an jumate-si unii vecini au facut cerere de vreo 2-3- ani!2,aceleasi haite de caini in peninsula pe langa catedrala ortodoxa si catolica-de nu pot sa merg acolo fara frica;3, aceiasi caini pe langa toate blocurile din cartier desi ar fi trebuit distruse custile ilegale de caini si cei care au facut custi amendati -pt ca au semnat aproape 100 vecini de cartier!!ar mai fi si altele dar la aceste probleme primaria nu a raspuns cu absolut nimic,nicio masura ,absolut nimic de 1 AN SI JUMATATE de zile !!ASA CA NU VA MIRATI DRAGI CONSTANTENI, ACEASTA PRIMARIE SI ADMINISTRATIE NE SFIDEAZA TOTAL!

bobo
7 ianuarie 2013
amice,,,, daca ai fost la vot

si ai votat impotriva nenorocitilor din mafia mazaristo-porcista ai tot respectul meu, daca ai si convins macara 10 persoane din anturajul tau sa faca la fel ai respectul tuturora care se lovesc de nulitatile acestea sociale, dar daca nu ai fost la vot si vorbesti aici doar de dragul tastelot, sa stii ca insemni mai putin decat un ulisti constantean pentru mine! Cu respect aniticipat un umil constantean satul de abuzurile mazariste si un infocat sustinator al lui Gigi Chiru si al celor de dreapta!

Răspuns la: La puscarie cu Drogatul nenorocit si cu Porcu' adormit in intersectie!
Adăugat de : Andreea, 7 ianuarie 2013
La puscarie cu Drogatul nenorocit si cu Porcu' adormit in intersectie!
15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : Raiul maidanezilor din centrul Constanței
Pagina a fost generata in 0.4601 secunde