Scandal la Spitalul Județean. Pacienții, hrăniți cu mâncare expirată!

879
1

Articole de la același autor

În urma controalelor întreprinse de către comisarii de la Protecția Consumatorului, la firma SC Arimex Comexim 2000 SRL, cea care livrează mâncare pentru bolnavii din Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul CFR, s-a ajuns la concluzia că bolnavii primesc zi de zi alimente al căror termen de valabilitate este cu mult depășit.

Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța (CJPC) au interzis de la utilizare aproape o tonă de alimente neconforme și au amendat cu suma de 15.000 lei firma care asigură cateringul la unitățile sanitare menționate.

Potrivit comisarului șef al CJPC Constanța, Horia Constantinescu, au fost interzise de la utilizare 988,3 kilograme de produse, printre care se numără 106 kg gujoane de pui expirate din data de19 august 2017, 414 kg de făină expirată din 23 mai, biscuiți expirați din 7 decembrie 2016, dar și 381 kg de legume, a căror stare s-a modificat în urma congelării.

v v v

În timp ce Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța susține că la firma de catering care aprovizionează Spitalul Clinic Județean de Urgență s-a descoperit o cantitate însemnată de produse expirate, reprezentanții unității sanitare sunt de altă părere. Aceștia au discutat, ieri, cu reprezentanții firmei de catering care asigură hrana pacienților internați la SCJU și au tras propriile concluzii.

"În urma ședinței, s-a stabilit că pacienții SCJU nu au primit alimente din rândul celor găsite neconforme de către inspectorii CJPC. Aducem la cunoștința opiniei publice că făina de grâu nu este folosită în alimentația pacienților, biscuiții găsiți nu au fost serviți pacienților SCJU. Pentru aceștia se folosește alt tip de biscuiți. Gujoanele de pui servite pacienților erau în termen de valabilitate, deoarece au fost mai multe loturi cu termene diferite, iar gemul pe care îl primesc pacienții este porționat și ambalat în cutii. În continuare, se vor menține măsuri suplimentare de control asupra calității hranei, iar asistentele dieteticiene din cadrul spitalului vor verifica zilnic preparatele care urmează să ajungă la pacienți (din punct de vedere al termenului de valabilitate și din punct de vedere organoleptic: al mirosului, gustului, aspectului).

Totodată, conducerea SCJU va solicita DSP Constanța să efectueze de urgență un control în cadrul unității de catering. Echipa managerială a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța vă asigură că face tot ce este necesar pentru siguranța pacienților", au precizat aceștia.

v v v

Pentru că mâncarea expirată a ajuns în nenumărate rânduri și la Spitalul CF Port, l-am întrebat pe directorul instituției, dr. Stelian Paris, dacă este adevărat sau nu.

"Într-adevăr, și noi am primit mâncarea de la această firmă de catering, dar nu am avut până acum reclamații din partea bolnavilor că nu ar fi bună. Hrana pentru pacienți ne-a venit mereu în casolete și până și medicii de gardă au mâncat de multe ori din ea", a precizat directorul. 

Comentează știrea

blueberry
1 septembrie 2017
foarte bine

Verificati cui apartine firma de cattering?Carui mafiot parlamentar????

Pagina a fost generata in 0.3655 secunde