Săptămâna bebelușilor purtați, la Constanța

535
3

Articole de la același autor

O mână de mămici inimoase au pus la cale un întreg program pentru Săptămâna Internațională a bebelușilor purtați, la Constanța. Evenimentul se desfășoară simultan în întreaga lume, însă este pentru prima dată când are loc și la Constanța. Scopul acțiunilor este acela de a populariza acest mod de a purta de grijă bebelușilor care, în România, e mai puțin întâlnit.

"Sunt numeroase aspecte legate de purtarea corectă a bebelușilor. Cel mai frumos aspect este apropierea dintre bebe și mami, atingerea permanentă, dragostea, alintul e ceva nemaipomenit. Poziția verticală a bebelușului îi oferă o altă perspectivă asupra lumii de la bun început. Independența mamei este iarăși un lucru excelent, mai ales în condițiile trotuarelor și spațiilor publice din Constanța, care nu au amenajări speciale pentru cărucioare bebe, magazine, restaurante, și alte locuri în care mămicile sau tăticii purtători au acces mult mai ușor decât cu un cărucior. Majoritatea marsupiilor vândute în magazinele pentru bebeluși sau hypermarket-uri nu țin cont de poziția anatomică corectă pe care bebelușul trebuie să o aibă într-un sistem de purtare - piciorușele în formă de M și coloana în forma de C așa cum a stat în burtică, astfel ca mămicile sau tăticii trebuie să se informeze și, din păcate, pot să-și achiziționeze aceste sisteme de purtare corectă doar online. Zic din păcate nu pentru că mediul online ar fi greu accesibil, ci pentru că ar fi bine să probezi un sistem de purtare înainte să decizi ce să cumperi", explică Roxana Trașcă, una dintre mămicile care își poartă bebelușul.

Săptămâna Internațională a bebelușilor purtați debutează duminică, la Constanța, și va cuprinde, de la plimbări, în grup, prin parc, până la jogging cu bebeluși purtați. "Programul Săptămânii Internaționale a bebelușilor purtați este făcut pentru părinții, chiar și bunicii purtători și nepurtători care vor să afle mai multe despre purtarea bebelușilor, pentru viitori părinți, pentru copiii care vor fi părinți cândva să învețe de mici lucruri bune și pentru public în general, să se familiarizeze cu aceste lucruri și să aibă informații corecte despre purtarea bebelușilor", explică Cleopatra Tudorache, mămica inițiatoare a evenimentului, la Constanța.

În cadrul acțiunilor, de-a lungul a șapte zile, se vor împărți pliante cu informații, se vor povesti experiențe personale, se vor proba sisteme de purtare și vor avea loc concursuri cu premii constând chiar în sisteme de purtare. Duminică, pe 5 octombrie, de la ora 12,00, în piațeta din fața City Park Mall se va desfășura Dansul bebelușilor purtați, luni dimineață, mămicile, dar și tăticii sunt invitați la jogging cu bebeluși purtați în Parcul Tăbăcăriei, marți, pe 7 octombrie, este programat concursul Flexibilitate cu bebeluși purtați, cu premii constând în sisteme de purtare a micuților, miercuri, mămicile, cu bebelușii, o iau la pas prin oraș și vor vizita mai multe muzee, joi, pe 9 octombrie, va avea loc întâlnirea "Bebeluși purtați și alăptați: diversitate în babywearing", vineri se desfășoară concursul "Bebeluși purtați zi de zi", iar sâmbătă are loc concursul de Ziua Recunoștinței.

La toate activitățile Săptămânii Internaționale a bebelușilor purtați din Constanța sunt așteptați să participe toți părinții și bunicii care au grijă de copii mici și mari. 

Comentează știrea

claudia
4 octombrie 2014
afacere

1. Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

marketglory
4 octombrie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. emal: [email protected] YM: stanciuadrian33

rox
5 octombrie 2014
detalii evenimente

detalii evenimente gasiti si pe pagina de facebook a grupului BabyWearing Constanta: https://www.facebook.com/groups/BabyWearingConstanta/301072740087860/?notif_t=group_activity

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.371 secunde