Să fie la Paștele Cailor? Când va fi construit Spitalul Regional, la Constanța

970
Să fie la Paștele Cailor? Când va fi construit Spitalul Regional, la Constanța - spitalregional-1493914817.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, județul Constanța are opt unități sanitare publice, 21 private, din care 13 cu spitalizare de zi și opt cu spitalizare continuă, 16 clinici private, nouă centre medicale, 1.146 de cabinete medicale individuale de medici specialiști și 424 de cabinete individuale de medicina familiei. Cu toate acestea, nu este suficient și numai construirea Spitalului Regional ar putea rezolva situația. 


Zi de zi, cea mai mare unitate sanitară de care dispunem, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU), este de-a dreptul sufocată de bolnavi din toate colțurile țării, nu numai din Constanța. Cele mai aglomerate secții sunt Neurologia, Cardiologia, Pediatria, dar și celelalte sunt la fel de pline de persoane cu diferite afecțiuni. 


Tocmai de aceea, șeful Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ), dr. Constantin Dina, este de părere că ar trebui făcută o reabilitare a întregii infrastructuri sanitare și, desigur, înființat Spitalul Regional. 


"Se știe că, anul trecut, au fost aprobate trei locații pentru construirea spitalelor regionale și s-a convenit cu cei de la Comisia Europeană ca acestea să fie făcute la Cluj, Iași și Craiova. Din păcate, cel puțin pentru moment, județul Constanța a fost sărit iar, mai ales că cei din zonele mai sus enumerate primesc bani pentru lucrări de la Comisia Europeană, iar o bună parte dintre lucrări sunt finanțate de statul român", a precizat directorul DSPJ. Totuși, acesta se consolează cu ideea că programul de guvernare cuprinde construcția a opt spitale regionale și speră ca unul dintre ele să fie aici, la Constanța. "Avem nevoie de încă un spital, mai ales că, cel puțin pe perioada verii, populația municipiului aproape că se dublează", a subliniat dr. Dina. 


Menționăm că Spitalul Regional este o dorință mai veche a autorităților sanitare constănțene. Mai mult decât atât, inițial, când s-a luat decizia construirii acestuia, s-au făcut documentații, dar, ulterior, totul a fost abandonat, din cauza lipsei fondurilor. Demersurile cu pricina au început în urmă cu câțiva ani, atunci identificându-se pentru acest lucru un teren în cartierul Viile Noi, în zona serelor. 


Și directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Cătălin Grasa, este de părere că înființarea unui spital regional ar fi un lucru extraordinar, mai ales că acesta ar avea o activitate complexă. 


"Chiar dacă noi am depus mari eforturi aici pentru a renova spitalul, a construi un spital nou este, clar, cea mai bună variantă. Desigur, ne-ar mai trebui și un spital materno-infantil, un spital de oncologie. Oricum, ca să ajungem din urmă capitale de județ, ar trebui să mai apară în județul Constanța cel puțin o unitate sanitară care să dubleze numărul de locuri pe care îl avem noi la acest moment și abia atunci putem discuta de o normalitate și ce-am mai vrea să facem în plus", a explicat dr. Grasa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0665 secunde